Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Christoffel Speciaalbieren weer leverbaar

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Christoffel Speciaalbieren weer leverbaar

28 augustus 2013 om 14:25

De volledige bierlijn van de Christoffel Bieren is na ruim een halfjaar weer volledig leverbaar. In januari 2013 ging de brouwerij in Roermond failliet waarna een doorstart van het biermerk plaatsvond. Op basis van de originele, authentieke recepturen worden de bieren nu gebrouwen bij de Belgische Proefbrouwerij in Lochristi.

Christoffel Speciaalbieren weer leverbaar

Maarten Kruijtezer en Chris Liebau van Christoffel Speciaalbieren: “We zijn enorm blij dat we in zo’n korte tijd in staat zijn geweest om de hoge kwaliteit en uitgesproken smaakprofielen van onze Christoffel Bieren opnieuw te evenaren. Natuurlijk heeft de Proefbrouwerij in Lochristi met zeer veel expertise hier voor een belangrijk deel aan bijgedragen. Onze bieren zijn nog steeds ondergistend en ongefilterd én krijgen een hergisting op de fles. De kwaliteit en smaak zijn naar ons idee uitstekend in balans aangezien we nu een gesloten brouwproces hebben waardoor de specifieke mout- en hopsoorten nog beter tot hun recht komen dan dat ze al deden.”

Bierassortiment

Als eerste in Nederland bracht Christoffel Bier een bier op de markt dat dubbel gehopt is, het kreeg de naam Christoffel Bier. De bitterheid is 50 EBU, ter vergelijking een Nederlands pils bevat circa 20 tot 25 EBU, en kenmerkt zich door de karakteristieke hoppige smaak. Deze is verkregen door de hopsoorten Magnum, Challenger en Saaz-hop. Het tweede bier is de Christoffel Nobel, deze krijgt een extra hopbehandeling waardoor het bier veel hopgeur en
-aroma bevat. De Christoffel Wijs tot slot, is een origineel amberkleurig Hefeweizen, gebrouwen met de Saaz hop uit Tsjechië. Tijdens het najaar is het bokbier, een donkerbruine dubbelbok, ook weer leverbaar op fust.

Lees ook

Verkrijgbaarheid

Het volledige assortiment is afgevuld op 33cl fles en 20 liter kegs en vanaf nu leverbaar via Multi Bier in Asten als exclusief distributeur voor Nederland. Vanaf oktober zullen de bieren op fles ook weer verkrijgbaar zijn bij de Mitra Slijterijen.

Christoffel Speciaalbieren

In 1985 werd door Leo Brand, familie uit het gelijknamige brouwersgeslacht, de brouwerij Sint Christoffel opgericht. Hiermee is de brouwerij een pionier in speciaalbier tussen alle grote pilsbrouwerijen. Het uitgesproken hoppige en moutige karakter van de Christoffel bieren zorgen voor een uitgesproken en herkenbare smaak. De kwaliteit staat hoog in het vaandel en daarmee winnen de bieren internationaal veel prijzen. Met de doorstart van Christoffel Speciaalbieren in Breda in 2013 is een stuk brouwgeschiedenis voor Nederland bewaard gebleven.