Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Crystal Meth van Maximus Brouwerij krijgt andere naam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Crystal Meth van Maximus Brouwerij krijgt andere naam

03 februari 2021 om 10:37

De opmars van crystal meth in Nederland leidt tot een nieuwe naam voor het gelijknamige bier van de Maximus Brouwerij. Het speciaalbier gaat verder onder de naam 'Wicked Crystal' Kefir Sour Ale (3,9%).

Crystal Meth Sour ingedeukt blikje en nieuwe Wicked Crystal Sour blikje van Maximus Brouwerij
Maximus Brouwerij logo
Canning line met Wicked Crystal speciaalbier blikjes in de Maximus Brouwerij

Crystal Meth Sour

Ewald Visser, directeur Maximus, hierover: “Onze Sour Crystal Meth is een aantal jaren geleden bedacht als verwijzing naar de populaire tv-serie Breaking Bad. De grap is er inmiddels af door de opmars van deze drug en het regelmatig oprollen van drugslabs in Nederland en onze directe omgeving, zoals in de Meern en Montfoort. We nemen daarom onze verantwoordelijkheid en we geven het bier met Wicked Crystal een nieuwe naam en uitstraling. Het nieuwe blik toont een waarzegster met kristallen bol die met een knipoog naar de Kefir-kristallen in het bier verwijst. Het bier smaakt net zo fris als vanouds!"

Lees ook

Wicked Crystal speciaalbier

Twee blikjes Wicked Crystal Sour van Maximus Wicked Crystal Kefir Sour Ale (3,9%), a.k.a. Sour Crystal Meth is een friszure Berliner Weisse op basis van kefir en kent inmiddels vele liefhebbers. Het bier heeft een aparte 'kettle souring'-vergisting ondergaan met een probiotische waterkefir cultuur, bestaande uit vele (melkzuur)bacteriën en gisten. Een laag alcoholisch en lichttroebel bier boordevol smaken van grapefruit, pompelmoes, tropisch fruit en een friszure kick. Wicked Crystal is gedryhopt met Mosaic en Galaxy.

Circus Maximus

Wicked Crystal maakt deel uit van de Circus Maximus serie op blik (33cl), waarin bestaande bierstijlen iets extra’s in smaak, uitstraling en artwork meekrijgen. Maximus brengt maandelijks een nieuw bier in deze serie uit, in een gelimiteerde oplage. Vorig jaar werden Psycho Cyclops (New England Hopfen Weizen), Mino Souro (Sour Ale), Bling Bling (White Stout), White Fox (Schwarzbier met passiefruit) en Space Cowboy (Matcha Porter) uitgebracht.