Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Prael Den Haag gaat brouwen | Leven in de brouwerij 

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Prael Den Haag gaat brouwen

27 mei 2020 om 11:15

Na de opening van De Prael Den Haag twee jaar geleden is er donderdag 28 mei weer een nieuwe mijlpaal voor de sociale onderneming. De brouwerij wordt officieel in gebruik genomen!

Brouwerij de Prael
De Prael brouwerij
De Prael logo

Lees ook

Leven in de Prael brouwerij 

Na de opening van De Prael Den Haag twee jaar geleden is er donderdag 28 mei weer een nieuwe mijlpaal voor de sociale onderneming. De brouwerij wordt officieel in gebruik genomen! De Prael begint donderdag met het brouwen van de eerste De Prael Bitterblond van Haags duinwater. Het bier zal begin juli op tap verkrijgbaar zijn bij De Prael Den Haag.

Uitdagende klus 

Brouwerij de Prael logo Met 400 meter aan leidingen en ontelbare uren lassen was het een uitdagende klus om een brouwinstallatie op te bouwen in het voormalige magazijn van de Haagse Energiecentrale aan het Esperantoplein. De brouwinstallatie bestaat uit een brouwhuis van 1000 liter en tien vergistingstanks van ieder 1000 liter.

Met de installatie is het mogelijk om iedere maand 10.000 liter Haags Praelbier worden gebrouwen. Daarnaast staan er achter de bar in het proeflokaal vier taptanks van ieder 500 liter. Als het bier klaar is zal het bier rechtstreeks vanuit de vergistingstanks in de taptanks worden gepompt en kan dan meteen getapt en geproefd worden. De bostel, het achtergebleven moutrestant van het bierproces, wordt niet weggegooid, maar geleverd aan de agrarische sector die het gebruikt als veevoer.

Brouwer kennis en werkervaring 

Naast de brouwmeester zal er gebrouwen worden door de werknemers van De Prael. Deze hebben vaak, allemaal op hun eigen manier, een afstand tot de arbeidsmarkt. De werknemers worden betrokken in alle facetten van de onderneming. Daarnaast krijgen de werknemers ook de mogelijkheid om verschillende opleidingen te doen. Zo kunnen zij bij de brouwer kennis en werkervaring opdoen om zo hard te werken aan hun eigen toekomst.

Cookie instellingen