Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Alfa Bier: 150 jaar ambacht, kennis en traditie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De winnende combinatie van meer dan 150 jaar ambacht, kennis en traditie

03 maart 2022 om 15:23

De Alfa Brouwerij brouwt al meer dan 150 jaar met veel passie bieren in het Limburgse land. De combinatie van ambacht, kennis en traditie heeft de brouwerij een mooie titel opgeleverd.

Beste Pils ter wereld is Alfa Edel Pils
Alfa Limburgse familibrouwerij logo
Alfa  Brouwerij

Edel Pils is het beste pils ter wereld

Alfa Edel Pils flesje glas en onderscheiding world beer awards Tijdens de afgelopen World Beer Awards werd het Alfa Edel Pils als winnaar verkozen in de categorie 'Lager: Classic Pilsener'. Daarmee mag het Alfa Edel Pils zich het beste pils ter wereld noemen. Een prachtig resultaat van meer dan 150 jaar ambacht, kennis en traditie en een absolute kroon op het werk van de familiebrouwerij uit Limburg.

Wat betekent deze bekroning?

De World Beer Awards is één van de meest prestigieuze biercompetities ter wereld, waar bijna alle bierbrouwerijen aan deelnemen. Dat maakt de bekroning extra speciaal. Maar hoe kwam die tot stand?

Voor de World Beer Awards worden eerst zogenaamde 'Country Winners' geselecteerd en bekendgemaakt. Al deze brouwers vertegenwoordigen hun land in de finale van beste bieren ter wereld. Een onafhankelijk jury van bierkenners en -professionals kiest vervolgens één winnaar die wordt gekroond tot Beste Pils ter wereld. Alfa Edel Pils werd bekroond in de categorie 'Classic Pilsener', wat staat voor het meest gedronken biertype ter wereld.

Lees ook

Ook in Nederland is pils veruit de meest gedronken biersoort, zo blijkt uit de bierconsumptiecijfers 2021.

Kwaliteit

Alfa Edel Pils is het beste pils ter wereld Alfa Edel Pils overtreft de standaard van pils in smaak en kwaliteit. Het heeft een volle, fris-fruitige en eigenzinnige smaak door onder meer gebruik te maken van haar Alfa's eigen Meens stamgist voor het gistproces. Daarnaast gebruikt Alfa natuurzuiver bronwater uit eigen bron; zo zuiver dat het rechtstreeks de brouwketel in kan. Dat, gecombineerd met de Alfa-brouwmeesters die elke dag het uitgebalanceerde evenwicht tussen kwalitatief hoogstaand hop en mout bewaken, zorgt voor de unieke frisheid en kwaliteit van het 'Beste Pils ter wereld'.

Medailles

Gekroond worden tot ‘Beste Pils ter wereld’ is één ding, maar het is niet de eerste keer dat de bieren van Alfa bekroond worden en medailles verdienen. Naast de World Beer Awards vielen het Edel Pils, de Alfa Lentebok en het Krachtig Dort de afgelopen jaren met regelmaat in de prijzen – onder andere tijdens de London Beer Challenge en de European Beer Competition, ook twee gerenommeerde internationale bierwedstrijden. Daarmee zet Alfa zich ook internationaal stevig op de kaart.

Om de bekroning tot ‘Beste Pils ter wereld’ te vieren kunnen consumenten nu een brouwerijbezoek boeken met 20% korting. Zo kunnen je zelf zien en proeven waar en hoe het 'Beste Pils ter wereld' wordt gebrouwen.

Cookie instellingen