Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Derde Jopen Chapter: What the Kveik | Speciaalbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Derde Jopen Chapter: What the Kveik

31 maart 2021 om 09:59

Een nieuwe maand betekent een nieuwe uitdaging voor Jopen. In de maand maart lanceerde de brouwerij uit Haarlem het speciaalbier 'What the Kveik'  op blik.

Jopen What the Kveik Red IPA is derde Chapter van 2021
Jopen Brouwerij
Jopen What The Kveik blikje

What the Kveik Red IPA

Jopen What the Kveik bier Jopens pronkstuk van deze maand is ontstaan uit de nieuwsgierigheid hoe je een RED IPA brouwt waarin de hoppen en zeldzame Kveik elkaar in het rode fruitkarakter versterken. Het speciaalbier draagt de naam 'What the Kveik'.

Kveik is van oorsprong een aanduiding voor gist in Noors dialect en je raadt het al: de gist komt uit de Noorwegen. Kveik heeft meerdere giststammen, daarom heeft Jopen bij het brouwen gebruik gemaakt van de bijzondere Kveik-ring: uniek en zeldzaam in het gebruik.

Kveik is maar kort verkrijgbaar en zeker niet gebruikelijk bij het brouwen van bier. Een verrassende gistkeuze van Jopen, maar we beat boring.

Lees ook

Intens, funky en bitter

In de RED IPA staan (What The) Kveik en de frisse smaak van rood fruit centraal. De hoppen en hogere temperatuur die de Kveik hebben doen vergisten, versterken deze rode fruitaroma’s en smaken. Het resultaat? Een gedurfd, modern Jopenbier: dieprood met tonen van rood fruit, zoals zwarte bes en aardbei. Deze warme RED IPA is vol, intens en funky bitter.

Jopen staat bekend om zijn allesbehalve saaie craft bieren, voorgekomen uit ongelimiteerde nieuwsgierigheid. Dit DNA en de we are never done mentaliteit resulteert in 12 (J)OPEN CHAPTERS: een constante zoektocht naar nieuwe en moderne bieren met de verrassende en uitgesproken smaken die je gewend bent van Jopen. Zo zorgt deze craft bier pionier van het eerste uur voor een geliefde smaak voor elk individu en een ongekende variatie in het eigen speelveld.