Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Derde 'leren proeven' bierduo van Bird Brewery gelanceerd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Derde 'leren proeven' bierduo van Bird Brewery gelanceerd

22 June 2022 om 13:41

Bird Brewery deelt dit jaar hun liefde voor bier met unieke brouwsels om samen te proeven. Bij het nieuwste duo Ekster en Ekstera zit het verschil hem in de passievrucht.

4 flesjes bier: 2x Ekster en 2x Ekstera op een picknicktafel
Ekster en Ekstera flesjes tegen elkaar aan
Bird Brewery Ralph en Rik

Ekster vs Ekstera bier

Ekster en ekstera bierflesjes in de hand Ekster en Ekstera zijn de nieuwste bieren uit de serie ‘Leren Proeven’ van Bird Brewery. Twee nieuwe New England IPA’s op basis van een mooie mix van mouten en een flinke dosis hop. Het verschil tussen de bieren is de passievrucht. Dat is ook waar het om draait bij de specials van Bird Brewery dit jaar: een klein verschil om zo écht bier te leren proeven.

Om de twee maanden brengt de brouwerij twee nieuwe bieren uit met een klein verschil. Tijdens een gratis online proeverij en een proefsessie in hun proeflokaal House of Bird leer je onder begeleiding van biersommeliers de kleine verschillen tussen de bieren te proeven.

Leren proeven

Voor de derde keer In de serie ‘Leren Proeven’ brengt Bird Brewery dit jaar twee bieren uit. In een online proefsessie proeven zij in een gratis proeverij - aanmelden via facebook - de twee bieren die gebaseerd zijn op dezelfde basis. Onder begeleiding van biersommeliers kan men zo goed het verschil leren proeven. Tijdens deze sessie zal men ingaan op de bieren, de verschillen tussen de bieren en waar je op kan letten tijdens het proeven van bieren. 

Lees ook

NEIPA mét of zonder passievrucht

Ekster en Ekstera bier Twee New England IPA’s, Ekster en Ekstera, zullen tijdens deze sessie worden geproefd. Het verschil tussen de bieren zit in de toevoeging van passievrucht. De passievrucht, welke is toegevoegd tijdens het brouwen van Ekstera, geeft het bier meer fruitigheid en een ander aroma- en smaakprofiel mee. 

Proeverij

De proeverij is donderdag 30 juni zowel online als offline bij te wonen. “Vanuit het brouwlab in House of Bird zenden we om 19.00 de proefsessie uit via Facebook, deze is gratis bij te wonen”, vertelt mede-oprichter en biersommelier Ralph van Bemmel. “Deze proefsessie kan je daarnaast ook volgen vanuit House of Bird. Onze biersommelier Stephanie Verkerk serveert in ons proeflokaal die avond Ekster en Ekstera, ter plekke geeft ze uitleg over het verschil tussen de bieren.” 

Proef jij mee?

De bieren zijn te krijgen bij veel slijterijen en via de Bird Brewery webshop. Meld je ook alvast aan voor de online proeverij of reserveer een plekje voor de livesessie bij House of Bird op 30 juni.