Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Dommelsche Bierbrouwerij | Monumentale status tijdens 275 jarig jubileum

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Dommelsche Bierbrouwerij vereerd met monumentale status tijdens 275 jarig jubileum

31 oktober 2019 om 09:41

De Gemeente Valkenswaard heeft de monumentale status toegekend aan de Dommelsche Bierbrouwerij. De Gemeente maakte dit gisteren bekend tijdens de viering van het 275 jarige jubileum van de brouwerij. 

Dommelsche bierbrouwerij
Dommelsch Logo
Dommelsch 0.0% flesje

Dommelsche brouwerij is een monument

Wethouder Geldens bevestigde een speciaal monumentenschildje aan de muur bij de ingang van de Dommelsche brouwerij en de gemeente plaatste een speciaal bankje voor de oude brouwzaal. Om het jubileum te vieren trakteerde de brouwerij gisteren alle Dommelsch fans op een gratis sixpack Dommelsch 0.0%. Dommelsch fans getrakteerd op Dommelsch 0.0% Met de actie wil de brouwerij alle fans - in het bijzonder de inwoners uit de regio Valkenswaard - bedanken die het merk Dommelsch en de brouwerij al vele jaren een warm hart toedragen.

Lees ook

Trots en vereerd

Burgemeester Ederveen, Gemeente Valkenswaard: “Als gemeentebestuur zijn we bijzonder trots op de Dommelsche bierbrouwerij. Een historisch icoon, een brouwerij die al 275 jaar nauw is verbonden met Dommelen. Deze brouwerij is van oudsher van groot economisch belang voor onze Valkenswaardse gemeenschap. Niet alleen als werkgever, waar vele generaties met ziel en zaligheid hebben mogen werken, maar ook als gewaardeerde partner van diverse evenementen in onze gemeenschap.”

Bart Simonet, interim-directeur Dommelsche Bierbrouwerij: “We zijn enorm vereerd met de toekenning van de monumentenstatus. Deze hele week staat in het teken van de viering van 275 jaar Dommelsche Bierbrouwerij. Afgelopen zaterdag vierden we het jubileum met al onze collega’s en hun familie en vandaag vieren we het jubileum met alle Dommelsch fans, door een rondje van de brouwerij te geven. Het was geweldig te zien hoeveel Dommelsch fans naar de brouwerij kwamen, de 12.000 blikken Dommelsch 0.0% die we klaar hadden staan waren in 2,5 uur uitgedeeld. Met dit eerbetoon willen we alle Dommelsch fans – in het bijzonder de inwoners uit de regio Valkenswaard – bedanken voor alle steun door de jaren heen. Ook in de toekomst willen we als brouwerij onze economische en sociale rol in de gemeente en regio blijven vervullen. Zo blijft blijven we trouw aan onze oorsprong.

Brouwerijdirecteur Bart Simonet en burgemeester Ederveen

Cookie instellingen