Dommelsch pilsener

Dommelsch

Dommelsch Logo
Brouwerij Dommelsche Bierbrouwerij
Land Nederland
Gebrouwen sinds 1744
Soort Pils
Alcohol 5%
Gisting Ondergisting
Kleur Blond
Drink temperatuur 6-8 °Celsius
Stamwortgehalte 11.80
Website dommelsch.nl
Meer Dommelsch

Dommelsch kopen

Dommelsch is online te koop bij:

Smaak & beschrijving

Dommelsch is een licht bier met een fijne smaak.

Kort overzicht van de geschiedenis

In 1744 vestigt Jan Snieders zich in het kleine plaatsje Dommelen (300 zielen) waar hij landbouwer werd maar tevens in zijn boerderij herberg 'De Oranjeboom' en een brouwerij vestigde. Zijn zoon, Adrianus Snieders, neemt later het beheer van de boerderij en de brouwerij over. In 1824 werd Petrus Josephus Snieders geboren die in 1850 de nieuwe eigenaar wordt van de brouwerij en beheert deze tot aan zijn dood in 1882.

Naam

Tot 1930 voerde de familie Snieders in Dommelen de brouwerij onder de naam 'De Oranjeboom'. Door een juridische strijd met de brouwerij d'Oranjeboom uit Rotterdam werd de naam gewijzigd in 'De Dommelsche Bierbrouwerij'.

In 1968 werd de brouwerij overgenomen door voorlopers van wat tegenwoordig de grootste brouwerij ter wereld is, AB InBev.

Het logo

Dommelsch logoDommelsch blijft een lekker, fris bier voor gezellige momenten. En, dit is het mooist van alles, mensen kennen Dommelsch van het proeven en niet door een logo.

Sterker nog, dat had Dommelsch niet eens! het bier telde, niet het etiket. Kom daar nu nog maar 's om. Toch, vanaf 1952 heeft Dommelsch een beeldmerk: het roodwitte schild. Op dat schild staat een golfslag afgebeeld van de rivier de Dommel, een idee van de toenmalige illustrator Cees Kelfkens uit Breda.

In 2018 kreeg Dommelsch een nieuw uiterlijk en werd Dommelsch 0.0% gelanceerd.

4 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Bert (gast) op 30-08-2018 om 21:31:33

ik vind het nieuwe logo niet passen bij het bier wat geschonken word.
Het oude logo was net zo sierlijk en mooi als de afdronk van het bier en het nieuwe logo geeft een saaie opkijk en een terug houdende blik voor de koper van het bier

Bart (gast) op 09-05-2017 om 21:46:51

Dommelen telt een stuk meer dan 300 zielen, volgens Wikipedia >9000.

dirks op 22-02-2013 om 19:41:47

Beyla, is er nog meer over de brouwerij te vertellen. Mail het anders even door. Plaatsen wij dit uiteraard op de brouwerijpagina van De Liefde Venlo.

Beyla (gast) op 21-02-2013 om 06:54:55

De naam Brouwerij De Liefde is niet origineel want was tot 1915 een brouwerij in Venlo, in handen van mijn overgrootvader Karel van Liebergen. Na diens overlijden in 1904 werd hij opgevolgd door mijn grootvader Frans Klep, echtgenoot van Karels dochter Elisa van Liebergen.

Reclame van Dommelsch

Duikboot
In deze commercial komt er een duikboot boven water op een wel heel bijzondere plek. De bemanning heeft zin in een Dommelsch.

Meer reclames van Dommelsch

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!