Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Drie Nederlandse bieren beloond tijdens World Beer Cup Award

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Drie Nederlandse bieren beloond tijdens World Beer Cup Award

14 april 2014 om 16:11

Gerardus Kloosterbier Dubbel van Gulpener, Hertog Jan Grand Prestige en Koyt-Kuit-Kuyt van Witte Klavervier zijn op de World Beer Cup Award 2014 in de prijzen gevallen. Van de ongeveer vijfduizend bieren die meededen, werden er 279 onderscheiden, waaronder drie uit Nederland.

Word beer cup award
Hertog Jan Grand Prestige
Witte Klavervier

World Beer Cup Award

De World Beer Cup wordt gezien als de meest prestigieuze en grootste biercompetitie van de wereld. Een onafhankelijke internationale jury, bestaande uit 219 personen, beoordeelde 4.754 verschillende bieren uit totaal 58 landen door middel van een blind proeverij.

Sinds 1996 wordt de competitie iedere twee jaar georganiseerd. Dit jaar waren werden in het Amerikaanse Denver zo'n vijfduizend bieren uit 58 landen, verdeeld over 94 categorieën, beoordeeld. Drie Nederlandse bieren vielen in de prijzen. Eén keer goud en twee keer zilver.

Goud voor Hertog Jan

Het Nederlandse Hertog Jan kwam als grote winnaar uit de bus. In de categorie 'Belgian Style Dark Strong Ale', werd de Hertog Jan Grand Prestige als beste van vierenveertig inzendingen beoordeeld. Hertog Jan liet daarmee twee Amerikaanse concurrenten achter zich. 

Lees ook

Zilver voor Gulpener

De bieren waren onderverdeeld in 94 categorieën. In de categorie Belgian-Style Dubbel werden 35 bieren beoordeeld. Hier viel Gerardus Wittems Kloosterbier Dubbel in de prijzen.

Gerardus Dubbel is een van de 16 speciale bieren van de Gulpener Bierbrouwerij. Gulpener Château Neubourg viel in 2013 in de prijzen bij de European Beer Star Award en Korenwolf Witbier won in 2008 ook deze prestigieuze award.

“We zijn ontzettend blij met deze prijs. Het bevestigd ons in het gevoel dat onze kwalitatieve bieren tot de wereldtop behoren.” zegt John Halmans, Directeur van de Gulpener Bierbrouwerij in een reactie.

Zilver voor Witte Klavervier

Het Koyt-Kuit-Kuyt van de van oorsprong Zwolse Brouwerij Witte Klavervier wist een tweede plek te bemachtigen in de categorie 'Indigenous Beer'. Van de 37 bieren die hiervoor beoordeeld werden, wist alleen het Amerikaanse Wild and Crazy Rye, van BJ's Restaurant & Brewery meer punten te scoren. Brons was er voor dezelfde brouwerij met het Got Beer.