Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duurzame samenwerking: Brouwerij Egmond en Klompenhoeve

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duurzame samenwerking tussen Brouwerij Egmond en Klompenhoeve

02 augustus 2018 om 11:58

Brouwerij Egmond is een duurzame samenwerking aangegaan met zorgboerderij De Klompenhoeve. De bostel van de brouwerij gaat naar de geiten van de zorgboerderij.

Geitjes hebben zin in bierbostel
Brouwerij Egmond
Sancti Adalberti Miraculum Novum logo

Bierbostel

Het restant van de granen dat overblijft na het brouwproces heet bostel. Het is geen afval maar een restproduct, want het is een waardevol voedingsmiddel. Bostel is zeer eiwit- en energierijk. Bakkers kunnen het bijvoorbeeld in het brooddeeg mengen, maar de bostel van Brouwerij Egmond gaat naar de geiten van De Klompenhoeve

Hete bostel wordt uit de klaringskuip geschept

De Klompenhoeve

De Klompenhoeve in Egmond aan den Hoef is een van de eerste zorgboerderijen van Nederland. Zij bieden mensen met een verstandelijke beperking zinvol agrarisch en ambachtelijk werk in een prettige, veilige woonomgeving. Zodanig, dat zij zich verbonden voelen met de maatschappij en zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. 

Lees ook

Dol op bostel

En de geiten? In het begin keken ze wel een beetje gek. 'Wat is dat nu weer?' Maar intussen zijn ze er dol op geworden, vooral op de bostel van de Sancti Adalberti Abdijbock. Van de melk die ze geven maakt de Klompenhoeve kaas.

Jawel, die kaas kan je dan weer proeven als je tapas bestelt bij je proeverij in het Proeflokaal van de brouwerij. Voor Brouwerij Egmond een mooie bijdrage aan een circulaire economie. Bezoek voor meer informatie de website: www.brouwerijegmond.nl.

Geiten eten bierbostel van Brouwerij Egmond