Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Belgische Duvel Moortgat neemt Belgische De Koninck over

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duvel Moortgat neemt Belgische De Koninck over

06 augustus 2010 om 11:42

Gisteren is bekend geworden dat bierbrouwer Duvel Moortgat de Antwerpse brouwerij De Koninck overneemt. Het overnamebedrag is rond de 30 miljoen euro.

Duvel Bier Logo
De Koninck
De Koninck

Een tijd terug werd duidelijk dat ook Heineken achter de De Koninck aan zat en een bod heeft uitgebracht. Niet genoeg dus, want de Antwerpse brouwerij gaat naar Duvel Moortgat. Duvel betaalt er 30 miljoen euro voor. Daarvoor krijgt Duvel naast de brouwerij ook een omvangrijk pakket vastgoed.

Lees ook

Volgens Duvel Moortgat is het Bolleke "een sterk merk en een kwalitatief speciaalbier dat perfect past binnen het gamma van Duvel Moortgat (Duvel, Chouffe, Maredsous, Liefmans, Vedett, Bel Pils)". De brouwerij uit Puurs wil het bier "stapsgewijs uitbouwen", aldus ceo Michel Moortgat in een persbericht. Brouwerij De Koninck is gelegen in het hart van Antwerpen en heeft een unieke band met de stad. Het 'Bolleke Koninck' wordt vooral in groot Antwerpen en Nederland gedronken, maar geniet naamsbekendheid in heel België.

Bij De Koninck luidt het dat de overname een logische stap is. "Als kleine brouwerij ontbrak het ons aan commerciële slagkracht en distributiekanalen."

Cookie instellingen