Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Eanske Bier komt straks echt uit Enschede

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Eanske Bier komt straks echt uit Enschede

18 januari 2018 om 11:30

Brouwerij Eanske krijgt dit jaar een eigen bierbrouwerij in Enschede. Het bier wordt nu al ongeveer vijf jaar gebrouwen, maar dit gebeurt bij brouwerijen buiten Enschede. 

Eanske bieren header
Eanske logo header
Brouwerij Eanske logo

Eanske Bier was huurbrouwer

Brouwerij Eansk logo

De brouwers van Eanske Bier zijn nu ongeveer vijf jaar bezig met het zelf brouwen van hun bier. Ze hadden gedurende deze tijd echter geen eigen brouwketels. Nu krijgen de brouwers eindelijk hun eigen plek waar ze zelf bier kunnen brouwen.

Portiers loge

In de Portierslodge (naast de Twentsche Foodhall) moet een brouwerij komen met een installatie van duizend liter, met maximaal 1500 hectoliter per jaar.

Er wordt ook een afvulmachine gekocht waardoor de gehele productie van begin tot eind in de eigen brouwerij gebeurt. De verwachting is dat in augustus of september 2018 de brouwerij begint met de productie.

Lees ook

Crowdfunding

Oscar Moerman heeft nog niet al het het geld bij elkaar dus roept alle bierliefhebbers uit Enschede en daarbuiten om de laatste euros te kunnen geven. Doneren kan via crowdfunding op CrowdAboutNow.  

Het lijkt erop dat crowdfunding voor bierbrouwers werkt zoals we ook zagen bij bijvoorbeeld de crowdfunding voor Walhalla Craft Beer of de crowdfunding van Rock City Beers.

4 flessen Eanske bier

Cookie instellingen