Eanske bieren header

Eanske Bier komt straks echt uit Enschede

Brouwerij Eanske krijgt dit jaar een eigen bierbrouwerij in Enschede. Het bier wordt nu al ongeveer vijf jaar gebrouwen, maar dit gebeurt bij brouwerijen buiten Enschede. 

18 januari 2018 om 11:30


Eanske Bier was huurbrouwer

Brouwerij Eansk logo

De brouwers van Eanske Bier zijn nu ongeveer vijf jaar bezig met het zelf brouwen van hun bier. Ze hadden gedurende deze tijd echter geen eigen brouwketels. Nu krijgen de brouwers eindelijk hun eigen plek waar ze zelf bier kunnen brouwen.

Portiers loge

In de Portierslodge (naast de Twentsche Foodhall) moet een brouwerij komen met een installatie van duizend liter, met maximaal 1500 hectoliter per jaar.

Er wordt ook een afvulmachine gekocht waardoor de gehele productie van begin tot eind in de eigen brouwerij gebeurt. De verwachting is dat in augustus of september 2018 de brouwerij begint met de productie.

Crowdfunding

Oscar Moerman heeft nog niet al het het geld bij elkaar dus roept alle bierliefhebbers uit Enschede en daarbuiten om de laatste euros te kunnen geven. Doneren kan via crowdfunding op CrowdAboutNow.  

Het lijkt erop dat crowdfunding voor bierbrouwers werkt zoals we ook zagen bij bijvoorbeeld de crowdfunding voor Walhalla Craft Beer of de crowdfunding van Rock City Beers.

4 flessen Eanske bier

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken Pilsener

Het Noorderlicht vieren
Het Noorderlicht wordt nooit gevierd. Heineken brengt daar verandering in. Ze vieren dit natuurwonder, veroorzaakt door een Heineken flesje?

Meer reclames van Heineken Pilsener

Laatste reacties