Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Eerste NFT biertetiket van Nederland gelanceerd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Eerste NFT biertetiket van Nederland gelanceerd

24 december 2021 om 12:49

Primeur! Als eerste Nederlandse bierbrouwerij lanceert De Nieuwe Brouwerij in Gouda collectible NFT bieretiketten. Say what? NFTs zijn Non-fungible tokens die gekoppeld zijn aan de blockchain. Hiermee creëer je een uniek digitaal eigendomscertificaat.

De Nieuwe Brouwerij glas op de bar
De Nieuwe Brouwerij logo
Nieuwe Brouwerij bier inschenken

Bieretiket NFT

Ramon Lukkien van De Nieuwe Brouwerij In dit geval is de NFT gekoppeld aan het bieretiket van Nieuw Blond, het allereerste biertje van De Nieuwe Brouwerij. Hierdoor kun je als verzamelaar een bieretiket kopen zonder dat je daarvoor een envelop + retourenvelop hoeft op te sturen. Je bent daarnaast niet meer overgeleverd aan de gratie van de brouwer. En er is een kans dat ze in waarde stijgen. Dit laatste is interessant omdat je dankzij blockchain-technologie gegarandeerd een uniek object koopt. Die je dus ook nog eens kunt verhandelen. Handig voor als je naast verzamelen ook aanwezig bent op bijvoorbeeld (online) ruilbeurzen.

Lees ook

NFT of geprint etiket

De eerste digitale druk van het Nieuw Blond bieretiket komt uit met een oplage van 1.000 stuks. Deze koop je momenteel voor 0.001 ETH. ETH staat voor Etherium, een cryptovaluta. Het bedrag komt ongeveer overeen met € 3,50 (de koers wijzigt constant). Echter is dit exclusief transactiekosten van het Ethereum platform. Deze variëren en kunnen hoog uitvallen.

Uiteraard kun je ook nog steeds een origineel geprint bieretiket aanvragen. Zo is er voor ieder wat wils. Wil je meer weten? Of heb je interesse om een NFT bieretiket van De Nieuwe Brouwerij te kopen? Ga dan naar www.denieuwebrouwerij.nl/pages/nft

Cookie instellingen