Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Efteling krijgt eigen bier | Pretpark krijgt biertje

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Efteling krijgt een eigen bier

23 oktober 2017 om 14:49

Het beroemde pretpark Efteling krijgt een eigen biertje! Het is nog niet bekend wat voor bier het wordt, maar het publiek mag meedenken voor een originele naam! Wat voor naam zou jij het bier van de Efteling willen geven?

Efteling krijgt een eigen biertje!
Hertog Jan logo
Hertog Jan brouwerij

Efteling bier in de jaren 90

Dit is niet de eerste keer dat de Efteling met een eigen biertje komt. In de jaren 90 kwam de Efteling met een 'Laafse Lurk'. Dit biertje kon je drinken bij de attractie 'Het Volk van Laaf'. Ook vakantiepark 'Efteling Bosrijk' had toentertijd een eigen bier namelijk 'Bosrijkse Brouw'.

Laafse Lurk etiket

Lees ook

Bierbrouwerij

Het bier wordt vlakbij het park gebrouwen, in het natuurgebied 'Het Loonsche Land'. De directeur van het pretpark werkt samen met meesterbrouwer Gerard van den Broek van Hertog Jan om het biertje te creëren. 

De originele naam

Efteling krijgt al veel originele namen binnen zoals 'Goudslokje' of 'Sprookjesbier'. Weet jij een betere naam voor het nieuwe bier van de Efteling? Dan kan jij je eigen zelfbedachte naam achtelaten in de comments bij deze  Facebookpost van de Efteling. Op 1 november wordt de winnaar bekendgemaakt en weten we hoe het bier gaat heten. Als naamgever drink je tevens als allereerste een glas Efteling-bier. 

Kies naam Efteling bier

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

gert-jan (gast) op 13-03-2019 om 11:08:27

sprookjespils

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!