Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Einde aan samenwerking Heineken en Efes

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Einde aan samenwerking Heineken en Efes

27 december 2012 om 13:42

Heineken zal de samenwerking met Efes Breweries International In Kazachstan beëindigen vanaf mei 2013.

Heineken efes
Heineken Experience
Amstel logo

De samenwerking begon in 2008 maar zal in 2013 beëindigd worden. Beide partijen verkopen dan hun belangen in de twee onderdelen aan elkaar. Heineken verkoopt zijn belang van 28 procent in Efes Kazakhstan aan EBI en dat bedrijf verkoopt een belang van 28 procent in Central Europe Beverages aan het Nederlandse concern. Het bedrijf maakte bekend dat dit uitkomt op een betaling van 161 miljoen euro aan Heineken. 

Lees ook

Boekwinst

Heineken verwacht een boekwinst, maar gaf geen indicatie van de hoogte daarvan. Boekwinst is de winst die ontstaat door verkoop van bedrijfsmiddelen tegen een hoger bedrag dan de boekwaarde. Deze mogelijke boekwinst helpt om de verhouding tussen de schulden en het bedrijfsresultaat te verbeteren aldus Heineken.

Positie biermarkt

Heineken heeft een goede positie in de Servische biermarkt, hier is Heineken actief met de merken Heineken, Amstel, PilsPlus, Zajecarsko, MB Pils en Master. ''De biermarkt in Kazachstan biedt aantrekkelijke groeimogelijkheden voor het Heineken merk in het premium segment'', aldus Heineken, dat actief zal blijven met haar merken in Kazachstan.

Cookie instellingen