Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Flinke Jongens is géén bierbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Flinke Jongens is géén bierbrouwerij

30 juni 2017 om 10:40

Flinke Jongens uit Delft zetten bieren in de markt, maar willen duidelijk stellen dat zij geen brouwerij zijn. De organisatie is gebaseerd op drie pijlers: Dream, Fund & Connect.

Ontdek: Bierbrouwerij Flinke Jongens
Flinke Jongens
Flinke Jongens

Tegenwoordig heeft bijna elke stad één of meerdere brouwerijen, met mannen of vrouwen die zelf hun speciaalbieren brouwen. Ook bierfestivals schieten als paddenstoelen uit de grond. Flinke Jongens laat een heel nieuw geluid in horen in deze volle markt, met een bijzonder doel. Een goed doel.

Flinke Jongens bieren uit Delft

Dream, Fund & Connect

Het gehele Flinke Jongens project is opgestart met eigen geld, zonder winstoogmerk. Het element 'Fund' is helder. Met een deel van de opbrengst steunt Flinke Jongens goede doelen in Nederland. Voor het eerste bier is dat het ANWB Kinderfietsenplan. Het stuk 'Connect' is ook uit de hand gelopen. Flinke Jongens doet alles in hun eigen beheer. Van de financiering tot het ontwerp van de etiketten, de fotografie, het brouwen bij derden en de ontwikkeling van de webshop. Alles gebeurt zonder een belang, maar wel bijzonder professioneel. 

Lees ook

Alles waar Flinke Jongens voor staat gaat tot in het kleinste detail. Die kwaliteit heb je nodig om onderscheidend te zijn en dat beperkt zich niet alleen tot opvallende bierviltjes, spraakmakende etiketten, eigen glaswerk, met de hand gestempelde dozen en een gebruiksvriendelijke webwinkel. De totale beleving bij het merk moet kloppen.

Door de speciaalbiermarkt vanuit een andere invalshoek te benaderen, maken de mannen van Flinke Jongens op eigenzinnige wijze hun jongensdroom waar en geven ze invulling aan het principe 'Dream'.

Bieren en toekomstplannen

Het eerste bier is nauwelijks gelanceerd of de mannen komen al met hun toekomstplannen. Omdat ze zelf geen brouwerij draaiende hoeven te houden, kunnen ze hun recepten zelf brouwen waar en wanneer ze dat willen. De Flinke Jongens zijn al bezig met de plannen voor een volgend bier. Het eerste bier van Flinke Jongens is een blond bier en is nu verkrijgbaar in de webwinkel en in geselecteerde horecagelegenheden. Flinke Jongens bieren