Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Geen bier in en rondom stadions tijdens WK Qatar

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Geen bier in en rondom stadions tijdens WK Qatar

18 november 2022 om 12:38

Qatar heeft besloten dat er geen bier in en rondom de stadions geschonken zal worden tijdens het WK. In eerste instantie waren er uitzonderingen rondom het stadion, maar daar is nu een streep doorheen gezet.

Geen bier in stadions geschonken tijdens WK Qatar
Bud bier logo
Bud King of Beers

Bier rondom het stadion

Het was al langer bekend dat er tijdens de WK-wedstrijden in Qatar geen bier in het stadion verkocht zou worden. Er was echter een uitzondering; de verkoop van Budweiser (dat in Nederland wordt verkocht onder de naam Bud), dat hoofdsponsor is van het WK in Qatar, zou rondom het stadion wel worden toegestaan. Dat zou mogen vanaf drie uur voor de wedstrijd, tot één uur na de wedstrijd. Maar deze uitzondering is nu geschrapt. Qatar wil dat Budweiser helemaal niet meer wordt verkocht in de acht stadions waar wordt gevoetbald. 

Overigens is de alcoholvrije variant van het Amerikaanse bier wel te koop in de stadions. Bud Zero zal tijdens wedstrijden in de stadions wel worden geschonken.

Lees ook

Business seats en fanzones

Voor supporters die business seat tickets hebben is er niets aan de hand, daar zal nog wel alcohol worden geschonken. Ook in bepaalde fanzones kunnen fans genieten van een biertje. 

Miljoenendeal Budweiser

Budweiser reactie op bierverbod Qatar Voor de FIFA is het een vervelend besluit, omdat biermerk Budweiser vele miljoenen betaalde om hun bier in de stadions te mogen schenken. Het Amerikaanse merk heeft nog geen officieel statement gegeven, maar reageerde na de bekendwording van het verbod wel op Twitter.

De Tweet kreeg binnen een uur zo'n 20.000 likes, maar is inmiddels verwijderd.

Cookie instellingen