Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch en Rugby Nederland gaan samenwerking aan

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch en Rugby Nederland gaan samenwerking aan

16 februari 2022 om 10:56

Rugby Nederland en Grolsch zijn een samenwerking aangegaan voor de komende 5 jaar. De gezamenlijke ambitie is om het Nederlands rugby in die periode nationaal en internationaal verder omhoog te stuwen.

Johan Tijsseling (L) - Horeca Accountmanager Koninklijke Grolsch - en Janhein Pieterse - Voorzitter Rugby Nederland - bekrachtigen de samenwerking.
Grolsch speciaalbieren, pils en alcoholvrij bier
Opkomst Nederlandse rugbyers tijdens interland

Mondiaal partnership Asahi

De samenwerking komt voort uit het mondiale partnership dat het moederbedrijf van Koninklijke Grolsch – Asahi Group Holding – heeft gesloten met de Rugby World Cup 2023 France.

Vijf mannelijke Nederlandse rugbyers met Grolsch bier Sport verbindt. Net zoals samen een biertje drinken. Bovendien vertoont het merk Grolsch grote overeenkomsten met de waarden van rugby: respect, kameraadschap en discipline”, vertelt Ard Bossema, Director Marketing & Strategy bij Koninklijke Grolsch. “Maar ook duurzaamheid en verantwoord alcoholgebruik zijn belangrijke thema’s waarin we elkaar vinden. Juist op plekken zoals sportverenigingen is het belangrijk om 0.0% beschikbaar én zichtbaar te maken, hier gaan we samen dan ook flink op inzetten”.

Lees ook

Al met al dus een goede match. We vinden het geweldig dat ons karaktervolle Grolsch-bier, met of zonder alcohol, geschonken zal worden in The Home of Rugby, beter bekend als het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam”.

Als link naar het wereldwijde sponsorship zal daar straks ook Asahi Super Dry verkrijgbaar zijn voor de liefhebbers. “Samen hopen we de rugby sport én Grolsch nog beter op de kaart te zetten. Wij kijken dan ook uit naar een succesvolle samenwerking!”.

Professionele partner voor noodzakelijke rugby boost

Directeur Rugby Nederland, Andrew Meredith: “Rugby Nederland focust op verdere groei van onze topsport-prestaties. Wij doen dat op basis van een helder pad naar professionalisering van ons nationale rugby. Via onze academies dienen zich inmiddels steeds meer veelbelovende rugbytalenten aan. Nu al spelen vele Nederlandse talenten (semi-)professioneel in zware buitenlandse competities. Dat is op zichzelf een prima ontwikkeling. Maar tegelijkertijd willen wij die talenten wel binden aan onze nationale selecties. In Koninklijke Grolsch hebben wij een sportieve professionele partner gevonden om ons die noodzakelijke ‘rugby boost’ te geven. Ons streven is dat Rugby Nederland straks, in 2027, deelneemt aan de Rugby World Cup. Wij zoeken daarom ook andere professionele partners die zich willen verbinden met rugby en onze kernwaarden”. 

Andrew Meredith: “In Japan is rugby in 10 jaar tijd, mede dankzij de investeringen vanuit het bedrijfsleven waaronder Asahi, uitgegroeid tot een van de meest bekeken en populaire teamsporten. Inmiddels is rugby ook mondiaal één van de best bekeken sporten. De verwachting is dat de Rugby World Cup in Frankrijk in 2023 nieuwe kijkrecords zal breken. De sportzender Ziggo zal naast de wedstrijden van Nederland alle aansprekende internationale toptoernooien uitzenden. We verwachten dat de sterk groeiende rugbysport ook in Nederland een vlucht maakt en hopen dit samen met onze partners – waaronder Grolsch – te realiseren!”.

Cookie instellingen