Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch proeverij: Vatgerijpte Tripel | Grolsch speciaalbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch Proeverij Vatgerijpte Tripel

21 december 2017 om 11:10

Het nieuw bier uit de Grolsch Proeverij serie is volgens Grolsch het meest bijzondere bier van 2018. Het is een combinatie van verschillende eigenschappen wat bier erg bijzonder maakt.

Grolsch Vatgrijpte Tripel Header

Grolsch Proeverij

De Grolsch 'Vatgerijpte Tripel' is het nieuwste speciaalbier uit de Grolsch Proeverij serie en de laatste van 2017. Grolsch Proeverij is een reeks aan speciaalbieren van Grolsch die zij aan de bierliefhebber willen laten proeven. Na de Grolsch tripel, Saison en Session IPA is het nu dus een vatgerijpt bier geworden.

Vatgerijpte Tripel

Het is een 'Grolsch Vatgerijpte Tripel' geworden, een zeer exclusief bier wat alleen verkrijgbaar is in enkele speciale proeverij café's door Nederland voor een beperkte tijd. In tegenstelling tot de andere speciaalbieren van Grolsch zit de kans er dik in dat dit bier alleen beschikbaar is van de tap in de uitgekozen café's, hij wordt dus in alle waarschijnlijkheid niet op fles uitgebracht.

Volgens Grolsch zijn de beste eigenschappen van dit bier de fruitige tonen van de tripel en de vanillle tonen van het Sauternes vat. Dit komt samen tot een verrassend mooie combinatie. 

Lees ook

Grolsch Vatgerijpte Tripel

Grolsch Proeverij gaat door

Ook in 2018 zal meesterbrouwer Marc Janssen doorgaan met het brouwen van bijzondere en gelimiteerde speciaalbieren. In eerste instantie zou de proeverij vier tijdelijke bieren voortbrengen, maar Grolsch gaat er dus mee door! Lekker!