Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch rustig onder fusieperikelen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch rustig onder fusieperikelen

26 augustus 2016 om 10:59

Grolsch werknemers laten zich niet gek maken door de berichtgeving over de grote bierfusie van moederbedrijf SAB Miller en AB InBev.

De sfeer is goed bij Grolsch.

Grolsch beugel

Dat zegt woordvoerder Koert van 't Hof van Grolsch. "We wisten van tevoren dat dit een lang en complex traject zou zijn. Dat hebben we ook aan onze medewerkers gecommuniceerd. Iedereen houdt daar rekening mee, de sfeer op de werkvloer is goed."

Obstakel voor bierfusie

AB InBev en SABMiller Het nieuwste probleem wordt veroorzaakt door de uitspraak van een rechter in Engeland. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de fusie tussen de biergiganten door kon gaan als 75% van de aandeelhouders zou instemmen. Maar de rechter heeft anders bepaald.

Lees ook

Er zijn namelijk twee grote aandeelhouders die voor de fusie zijn en die samen 41 procent van SABMiller in handen hebben. Dat geeft de kleine aandeelhouders heel weinig zeggenschap. Er is daarom een splitsing gemaakt tussen de groten en de kleintjes. Van elke groep moet minstens 75 procent voor zijn. Dat betekent in de praktijk dat 85,25 procent van alle aandeelhouders voor moet zijn.

Aandeelhoudersvergadering

Op 28 september houden AB InBev en SAB Miller hun aandeelhoudersvergadering. Ze hebben aangekondigd dat ze 10 oktober de fusie rond willen hebben. Pas als de deal beklonken is, is de weg vrij voor de Japanse brouwer Asahi, die Grolsch wil overnemen.

Bron: Tubantia

Cookie instellingen