Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gulpener pakt 7 medailles op de European Beer Challenge

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gulpener pakt 7 medailles op de European Beer Challenge

13 mei 2022 om 14:35

Gulpener heeft tijdens de European Beer Challenge maar liefst zeven medailles in de wacht gesleept. Daarmee vielen bieren uit het meest duurzame brouwhuis van Europa in de prijzen.

Gulpener bieren in de prijzen tijdens European Beer Challenge 2022
Gerardus Tripel
Gulpener Oertarwe Blond flesje

Gulpener unicum

Voor het eerst in de geschiedenis van de Gulpener Bierbrouwerij zijn maar liefst 7 bieren tegelijkertijd bekroond met goud, zilver en brons tijdens de meeste toonaangevende biercompetitie van Europa, de European Beer Challenge. Sinds het in gebruik nemen van de het nieuwe, meest duurzame brouwhuis van Europa (juli 2020) brouwt Gulpener niet alleen stukken duurzamer, maar werpt het ook zijn vruchten af op de smaak van de bieren.

Jan-Paul Rutten, directeur Gulpener Bierbrouwerij: “We krijgen wel eens de vraag of onze bieren even lekker zijn gebleven sinds we in het nieuwe brouwhuis brouwen. Het antwoord is duidelijk geworden: nee, ze zijn niet even lekker gebleven, ze zijn een stuk lekkerder geworden!”

Zeven bieren bekroond

Goud op de European Beer Challenge 2022 Gulpener heeft maar liefst drie gouden medailles binnen gehaald met haar Gulpener Pilsener en het biologische Ur-Pilsener in de categorie International Style Pilsener. Daarnaast is Gerardus Tripel ook bekroond met een gouden medaille in de categorie Tripel.

De zilveren medailles mag Gulpener onder andere aan haar nieuwste bier toekennen, Oertarwe blond, gebrouwen met biologisch geteelde Oergranen door lokale bio-boeren Graven Johnannes en Leopold D’Ansembourg. Ook Gerardus Dubbel is bekroond met een zilveren plak in de categorie Dubbel.

Château Neubourg en de Gerardus Blond hebben de bronzen medaille verdiend. Château Neubourg in de categorie International Style Pilsener en de Gerardus Blond in de categorie Abbey/Trappist.

Lees ook

Bas Jacob, de brouwmeester vertelt glunderend: “Het nieuwe brouwhuis is aangepast op regionale grondstoffen die onze boeren telen. Met de komst van het nieuwe brouwhuis kunnen we deze producten beter verwerken dan voorheen. Dit komt ten goede aan de smaak van al onze producten. Daarnaast optimaliseren we niet alleen de smaak, maar kunnen we ook veel meer werken met lokale grondstoffen, dat is goed voor de biodiversiteit in de omgeving en dat proef je ook zeker terug in de bieren!”

Gulpener Pilsener won goud op de European Beer Challenge

European Beer Challenge

De European Beer Challenge is de belangrijkste biercompetitie van Europa. Elk bier dat deelneemt aan de competitie wordt beoordeeld door deskundige juryleden. De juryleden analyseren de inzendingen zorgvuldig door middel van een proces van blind proeven. Hierbij worden alle elementen van bier, inclusief uiterlijk, smaakprofiel, aroma’s en structuur meegenomen.

De onpartijdige en grondige aanpak zorgt ervoor dat elk bier objectief wordt geproefd en de kans krijgt om te concurreren met ’s werelds toonaangevende biermerken. Aan de hand van de scores krijgen de beste bieren de European Beer Challenge medaille toegereikt als erkenning voor hun uitmuntendheid.

Duurzaam Gulpener brouwhuis

Gulpener logo Gulpener wil uiterlijk in 2030 al haar bieren brouwen zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Hiermee maakt de brouwer in de toekomst volledig gebruik van groene energie. Een belangrijke stap is gezet met de bouw van een nieuw brouwhuis.

In juli 2020 is het meest duurzame brouwhuis van Europa in gebruik genomen en sindsdien wordt 75% energie bespaard ten opzichte van de oude situatie. Een brouwhuis vol innovatieve brouwtechnieken die een stabielere en vollere smaak garanderen. De volgende stap is het toevoegen van een warmtepomp die het brouwhuis volledig fossielvrij maakt. Deze ambitieuze projecten bevatten een aantal spannende innovaties en dit alles doen wij vanuit een “open source” benadering. Iedereen mag de innovaties kopiëren. Beter nog, iedereen mag de  tekeningen en berekeningen hebben. Want alleen op die manier maken we echt impact!

Cookie instellingen