Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken Drinkies: bestel bier via een spraakopdracht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken Drinkies: bestel bier via een spraakopdracht

06 juni 2019 om 14:20

De succesformule ‘Heineken NOW’ wordt ‘Drinkies by Heineken'. Met dit nieuwe platform belooft Heineken binnen één uur ijskoud pils te bezorgen via een spraakopdracht aan Google.

Heineken logo
Affligem
Heineken now wordt drinkies by heineken

Heineken NOW wordt Drinkies by Heineken

Amsterdammers weten de weg naar de één uurs bezorgdienst Heineken NOW goed te vinden, blijkt uit de laatste groeicijfers van deze start-up. Precies een jaar geleden maakte de hoofdstad kennis met de online besteldienst waarmee je in no time ijskoud pils, fris en ook snacks voor de winkelprijs in huis hebt.

Inmiddels zijn er maar liefst 30.000 geregistreerde gebruikers en is het aantal unieke bestellingen in de eerste maanden van dit jaar zo goed als verdriedubbeld. Dat goed nieuws snel reist blijkt uit het feit dat de dienst ook in Vietnam, Egypte, Maleisië en Mexico beschikbaar is onder de naam Drinkies by Heineken.

Ook in Nederland is dit de nieuwe naam waarmee Heineken deze service verder wil laten groeien. Naast de één uurs thuisbezorging in Amsterdam, komt Drinkies nu in ons hele land beschikbaar waar na de bestelling de volgende dag wordt bezorgd.

Bovendien is Drinkies een samenwerking aangegaan met Google Assistant; vanaf volgende week kunnen ijskoude drankjes en lekkere hapjes besteld worden door een spraakopdracht via een mobiele telefoon. Vooralsnog geldt dit alleen voor de één uurs thuisbezorging in Amsterdam.

Drinkies by Heineken

Lees ook

"Hey Google, IJskoud bier graag"

Vanaf volgende week kan er bij Drinkies met een gesproken opdracht via Google Assistent ijskoud bier besteld worden in Amsterdam. Mees Tromp, E-commerce Manager bij Heineken: “We geloven dat bestellen door te spreken de meest natuurlijke manier is. Dat doe je immers in een café of restaurant ook. Na het klikken op sites of apps is praten tegen een device zoals een telefoon de volgende stap. We zijn ervan overtuigd dat spraak een belangrijke rol speelt bij het aanbieden van diensten aan consumenten en zetten hier dan ook vol op in.”

Drinkies by Heineken Na een testfase op kleine schaal is deze service vanaf volgende week voor iedereen beschikbaar. Met het commando “Hey Google, praat met Drinkies” zal de spraakbestelling in gang worden gezet.

Google Assistent neemt je vervolgens mee door het bestelproces van Drinkies. De gebruiker geeft met de spraakbestelling aan welke producten uit het assortiment besteld moeten worden. Na het afronden van de bestelling wordt het koude bier binnen 60 minuten thuisbezorgd. Een bestelling plaatsen is mogelijk met zowel Android, iOS als Google Home.

Groeispurt één uurs thuisbezorging Heineken in Amsterdam

Heineken NOW begon in mei 2018 als een pilot. Het doel was om met een klein team van digitale experts, in een dynamische omgeving zoals Amsterdam, meer te leren op het gebied van (ultra) snelle levering van pils, dranken, fris en snacks. De service – die nu verder gaat onder de naam Drinkies by Heineken – speelt in op impulsmomenten van gezelligheid zoals een spontane borrel, een huis-, verjaardags- en buurtfeestje of de vrijdagmiddagborrel.

Wat de dienst uniek maakt? De combinatie van temperatuur (ijskoud), een laagdrempelige prijs en snelheid. Kortom: betaalbaar gemak. Dat de dienst aanslaat blijkt uit het feit dat in kort tijdsbestek de vraag groter werd dan de fietskoeriers konden bijbenen. De levertijd is dan ook verhoogd van 45 naar 60 minuten, daarmee nog steeds de snelste partij in Amsterdam qua koude levering.

Heineken bezorging in Amsterdam De uitdaging zit met name in de piekmomenten als plotseling de zon gaat schijnen en er behoefte is aan een verfrissing. Naast studenten, vrouwen en mannen tussen 25 en 44 jaar zijn het ook expats en bedrijven die steeds meer gebruik maken van de dienst. Naast de snelle bezorgservice in Amsterdam is Drinkies by Heineken nu ook in heel Nederland beschikbaar, de producten worden daar na de bestelling de volgende dag geleverd.

Hardlopers

Hét succesnummer binnen Drinkies is vanzelfsprekend Heineken bier in al zijn verpakkingsvormen, maar speciaalbieren zoals Affligem doen het ook goed. Aangevuld met Lay's Chips, Doritos of M&M’s. Bovendien vinden de Gin & Tonic pakketten en mixdranken van Bacardi ook gretig aftrek.

Cookie instellingen