Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken: meer bier verkocht | Halfjaarcijfers 2018

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken heeft weer meer bier verkocht

30 juli 2018 om 16:26

Heineken heeft in de eerste helft van 2018 weer meer bier weten te verkopen. Mede dankzij het mooie weer in Europa presteerde Heineken goed in het tweede kwartaal.

Heineken flesjes
Heineken 0.0 blik en fles
Heineken Brouwerij

Winstmarges

De winstmarges van Heineken stonden wel onder druk mede als gevolg van wisselkoerseffecten en gestegen grondstofprijzen. Ook de eerdere overname van de Braziliaanse activiteiten van het Japanse bedrijf Kirin voelt Heineken in de winstmarge.

Azië belangrijk voor Heineken

Vooral in Azië blijft Heineken het goed doen. De brouwer wist de volumes in die regio in de eerste jaarhelft met 13 procent op te voeren. Ook in Afrika, het Midden-Oosten, Oost-Europa en Noord- en Zuid-Amerika was sprake van behoorlijke groei.

In Europa was over zes maanden gemeten sprake van een daling van het volume met 0,1 procent. In het tweede kwartaal was hier sprake van een groei met 0,9 procent. De totale volumegroei van Heineken in het eerste halfjaar was 4,5 procent tot 112,7 miljoen hectoliter. Daarmee deed de brouwer het duidelijk beter, aangezien kenners in doorsnee rekenden op 3,1 procent groei. 

Lees ook

Heineken merk

Bier van het eigen merk Heineken was goed voor 7,5 procent meer volume. Ook Heineken 0.0 blijft het goed doen. Heineken 0.0Het alcoholvrije bier is momenteel in 33 markten wereldwijd beschikbaar. In Nederland viel het alcoholvrije bier in 2017 in de prijzen en werd verkozen tot beste supermarktintroductie.

Voor het hele jaar verwacht Heineken de omzet op te voeren. De operationele winst zal in de tweede jaarhelft sterker groeien dan in de eerste helft van 2018, zo is de verwachting.