Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken Heritage Quarter geopend | Heineken Experience

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken Heritage Quarter geopend

28 november 2018 om 09:56

De Heineken Experience in Amsterdam is uitgebreid met de Heineken Heritage Quarter. Een extra verdieping waar je een grote collectie Heineken voorwerpen aantreft.

Heineken verpakkingen door de tijd
Heineken Brouwerij
Heineken 0.0

Heineken Collection Foundation

Heineken bestaat al meer dan 150 jaar en is in die tijd uitgegroeid van kleine Amsterdamse brouwerij tot internationaal biermerk met wereldfaam. De Heineken Collection Foundation beheert een collectie van 120.000 voorwerpen uit deze lange, rijke geschiedenis. Zo’n unieke collectie moet uiteraard bewaard en gekoesterd worden, maar vooral ook bekeken en bewonderd.

Heineken Heritage

Heineken Heritage Quarter

Heineken reclame van vroegerDe Heineken Collection Foundation beschikt over 120.000 items in totaal in het depot. Alle items zijn apart geregistreerd in een database. Veel van de items liggen nu in de Heineken Experience opgeslagen.

De items worden bewaard in een geconditioneerde ruimte waar de warmte en luchtvochtigheid optimaal wordt gehouden om de bierflesjes (voornamelijk dan de etiketten), reclameposters, bouwtekeningen, foto's en oude boeken goed te bewaren.

Bij het depot in de Heineken Experience wordt voor het eerst een selectie van bijzondere objecten tentoongesteld. Aan de hand van zo’n tweehonderd voorwerpen, ingedeeld in zeven thema’s wordt je meegenomen door de rijke historie van Heineken. Dit gedeelte van de Heineken Experience wordt de Heineken Heritage Quarter genoemd. 

Lees ook

Van de Medaille D'Or tot gele kratten

In dit nieuwe gedeelte van de Heineken Experience ervaar je de geschiedenis van Heineken aan de hand van verschillende items. Zo zal je duidelijk worden waar de medaille die al jaren op het etiket van Heineken prijkt vandaan komt, de Medaille D'Or die Heineken won in 1875. Naast de Medaille D'Or vind je op het etiket nog een onderscheiding, namelijk de Grand Prix Paris uit 1889. De commercial 'The Invention' verwijst naar die onderscheiding.

Er is genoeg te beleven in de Heritage Quarter. Wist je bijvoorbeeld dat Heineken pas in 1998 van gele kratten is afgestapt? Of dat Heineken al in 1937 een theromoton had (voorloper van het Heineken tapvat) met de gedachte dat het leuker is om in goed gezelschap bier te drinken. Bezoek de Heineken Experience om de historie van het bier te ervaren en het natuurlijk te proeven.

Heineken oude tap en Heineken SUB