Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken in de min door Corona | Halfjaarcijfers 2020

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken in de min door Corona

21 juli 2020 om 08:58

Heineken is financieel flink geraakt door de Coronacrisis. Bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers blijkt dat de Nederlandse brouwer miljoenen verlies heeft geleden.

Heineken bier

Miljoenenverlies Heineken

Heineken heeft in de eerste helft van 2020 een verlies van 300 miljoen euro gedraaid. Dat werd bekend na de publicatie van de halfjaarcijfers. De omzet daalde in de eerste helft van het jaar met 16,4 procent. De nettowinst daalde naar schatting met 75 procent. Het bedrijf verkocht niet alleen minder bier, maar ook nog eens tegen een lagere prijs. De biervolumes daalden met 11,5 procent. 

Lees ook

Regionale verschillen

De biervolumes daalden het meest in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa. Dat kwam onder meer doordat grote afzetmarkten als Mexico en Zuid-Afrika volledig in lockdown gingen. In Azië toonde de markt alweer wat herstel, met het grote bierland Vietnam voorop.

Het merk Heineken presteerde relatief goed met een daling van 2,5 procent. Heineken 0.0 groeide met dubbele cijfers. Vooral in Mexico en de Verenigde Staten is de alcoholvrije variant populair.

Cookie instellingen