Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken komt met extra vers bier in supermarkten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken introduceert 'extra vers bier'

13 november 2015 om 09:57

Heineken extra vers bier is vanaf maandag verkrijgbaar in de koelingen van een aantal supermarkten.

Bier als in het kratje, maar dan gekoeld en gewikkeld in lichtdicht papier.

Heineken Extra Vers
Heineken Experience
Heineken met S

Meesterbrouwer Willem van Waesberghe van Heineken kwam op het idee voor 'extra vers bier' door het proeven van vers bier uit de lagertank. Hij vindt dat de consument eenzelfde smaaksensatie moet hebben bij het openen van een flesje pils.

Vers bier

Heineken is altijd vers, daarom wordt deze nieuwe uitvinding 'extra vers' genoemd. Maar wat wil dat zeggen? Het is bier zoals Heineken het al jaren maakt, gewoon in een groen flesje, maar dan gehuld in een lichtdichte wikkel en gekoeld vervoerd naar de supermarkt, waar het in de koeling ligt.

De prijs is €1,09, bijna twee keer zo veel als voor een 'normaal' flesje en soms zelfs drie keer zoveel als je een kratje in de aanbieding koopt

Vergelijking Prijzen Heineken en Heineken Extra Vers

Deze aanbieding bij Plus was geldig van 8-11-2015 t/m 14-11-2015

Heineken Extra Vers kopen

De bierbrouwer begint voorzichtig met het aanbieden van dit Heineken Extra Vers. Het bier zal vanaf aanstaande maandag in 30 supermarkten versrpeid door het land verkrijgbaar zijn (beperkt aantal winkels van Plus, Hooglviet, Dirk en Dekamarkt). Online is het te koop bij Hoogvliet en Jumbo. 

Lees ook

Heineken in de koeling in de supermarkt

Als het aanslaat en het gekoelde transport goed verloopt wil Heineken meer supermarkten bevoorraden. Veelbelovend zijn de ervaringen in Spanje en Hongarije, waar extra vers bier van het lokale merk nu al 1 jaar in het koelvak staat. 

Licht

De lichtdichte wikkel houdt de grote vijand van de smaak buiten, namelijk licht. Sinds dat Heineken over is gestapt naar bottelen in een groen flesje is de smaak dan ook veranderd. Als bier te lang wordt blootgesteld aan licht krijgt het snel een nare smaak.

Voor wie dit extra verse bier van Heineken toch iets te duur vindt is een blikje het beste alternatief. Dat laat gegarandeerd geen licht door en de aluminiumsmaak waar consumenten wellicht bang voor zijn zit er al lang niet meer aan.

Smaaktest

Benieuwd of de smaak verschilt of niet?

Update 16-03-2016: Heineken Extra Vers landelijk verkrijgbaar