Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken neemt minderheidsbelang in Oedipus Brewing

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken neemt minderheidsbelang in Oedipus Brewing

04 juni 2019 om 13:20

De Amsterdamse speciaalbier brouwerij Oedipus Brewing komt gedeeltelijk in handen van Heineken. De brouwers van de craft brouwerij uit Noord blijven zelf baas over de toekomst en hun bieren.

Heineken en Oedipus samenwerking
oude oedipus logo
Oedipus Brewing Logo

Oedipus Brewing & Heineken samenwerking

Oedipus Brewing is een brouwerij uit Amsterdam Noord die bekendstaat om zijn kleurrijke bieren als bijvoorbeeld Mannenliefde, Gaia of Mama. Heineken heeft een minderheidsbelang genomen in de speciaalbierbrouwerij en zal investeren om Oedipus een groter biermerk te maken. 

Het is opnieuw een multinational die een belang neemt in een Nederlandse brouwerij. Eerder nam Swinkels Family Brewers Brouwerij de Molen over en viel Brouwerij 't IJ deels in handen van Duvel Moortgat. Ook werd Lindeboom medeaandeelhouder van Brouwerij de Prael.

Oedipus zorgt voor bier kleur én plezier

Pascal Gilet, CEO van Heineken Nederland: “Ik vind het fantastisch dat we mogen gaan samenwerken met de mensen van Oedipus. Met hun prachtige, kleurrijke, vooruitstrevende craft bieren en een mooie mix van design, muziek en cultuur heeft Oedipus zich in korte tijd een unieke positie weten te verwerven. Ik ben echt onder de indruk van de creativiteit, passie en bezieling waarmee hun bieren worden gebrouwen en gepresenteerd. Ze zijn een inspiratiebron voor velen en weten mensen met elkaar te verbinden. Iets waar ik zelf veel waarde aan hecht. Oedipus zorgt op geheel eigen wijze voor bier en plezier en daar heb ik bewondering voor. Ze zijn non-conformistisch, onafhankelijk en vrij van geest. De Brouwer voorop en de muziek erachteraan. Ik ben blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan hun droom, de galaxy, tegelijkertijd kan Heineken veel leren van de wijze waarop Oedipus zich heeft ontwikkeld en zal ontwikkelen. Samen gaan we voorwaarts naar een mooie toekomst waar brouwen en plezier voorop staat”.

Oedipus kleurrijke bieren

Statement Oedipus

De mannen van Oedipus Brewing geven het volgende statement over dit nieuws: 

Groot nieuws: Oedipus en Heineken gaan samenwerken. Een grote stap voor de brouwerij en we willen je daarom graag uitleggen waarom we voor deze nieuwe fase in ons avontuur zijn gegaan.

In de afgelopen zeven jaar hebben we een enorme hoeveelheid kleurrijke, moderne en levendige bieren gemaakt. Daarbij hebben we ons altijd laten inspireren door de wereld om ons heen: het leven is uiteraard meer dan bier. We zijn ontzettend trots dat onze bieren zoveel aandacht hebben gekregen. En dankbaar dat zoveel mensen interesse hebben gehad in wat we doen en ons bezocht hebben in onze taproom, tijdens onze events of op festivals in Nederland en daarbuiten. Vanaf het eerste thuisbrouw-moment in een kleine Amsterdamse keuken tot aan nu: het is een gekke, fantastische en kleurrijke ‘rocket-ride’ geweest.

Lees ook

In de Studio, het creatieve hart van onze brouwerij, droomden we van nieuwe smaken, nieuwe plekken in de stad waar mensen van onze bieren kunnen genieten, nieuwe muziek om naar te luisteren en nieuwe gerechten om met het bier te combineren. Deze ideeën komen samen in de Oedipus Galaxy, onze kleurrijke wereld waar bier, eten, muziek, cultuur en natuur bij elkaar komen en waar iedereen welkom is.

De Galaxy breidt uit: we willen aan de slag met een nieuwe kleurrijke bar waar de smaakervaring rondom bier op #1 staat; een nieuw cultuur- en muziekpodium waar we vernieuwende bieren met vernieuwende muziek combineren; en onze allergrootste droom: een moderne, duurzame boerderij-brouwerij in of rondom Amsterdam waar we in een natuurlijke omgeving onze bieren kunnen maken.

Voor dromen heb je een investering nodig en we voelden dat de tijd rijp was om een actieve keuze te maken over onze toekomst.  De juiste partner vinden is natuurlijk niet makkelijk. Het moest een partij zijn die begrijpt wie we zijn en waar we vandaan komen, die een groter podium voor onze bieren kan bieden en die onze visie over de toekomst deelt.

Die partner hebben we gevonden in Heineken. Ze waren vanaf het begin af aan enthousiast over onze Galaxy en willen ons steunen met de middelen die zij ter beschikking hebben. Wij vinden het mooi en vertrouwenwekkend om te zien dat we – ondanks onze voordehand liggende verschillen – toch eenzelfde soort taal spraken. En het is fijn om te zien dat het vertrouwen en wederzijds begrip met elk gesprek over een gezamenlijke toekomst groeiden.

Heineken neemt een minderheidsbelang in onze brouwerij. Van Heineken uit is er vertrouwen in wie we zijn, wat we maken, en hoe we dat doen. Dat betekent dat we volledig eigenaar blijven over onze toekomst, onze bieren en onze dienstverlening aan iedereen.

We kijken enorm uit naar de toekomst.

Kleurrijke groeten,

Paul, Alex, Rick, Sander & Tristan

Oedipus Galaxy

Cookie instellingen