Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken opent brouwerij in Myanmar

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken opent brouwerij in Myanmar

14 juli 2015 om 10:52

Heineken kan eindelijk bier gaan maken in Myanmar, het voormalige Birma. De nieuwe brouwerij is goed voor 330.00 hectoliter per jaar.

Myanmar  brewery Heineken

Bierbrouwerij Heineken heeft zondag in Hmawbi vlakbij de hoofdstad Yangon in Myanmar, het voormalige Birma, een nieuwe brouwerij geopend. De bierbrouwerij heeft 60 miljoen dollar gekost en is wordt samen met joint venture partner Alliance Brewery Company Ltd geexploiteerd

Lees ook

330.000 hectoliter

De nieuwe brouweij van Heineken biedt werk aan ruim 200 medewerkers en heeft de capaciteit voor de productie van 330.000 hectoliter bier per jaar. Met de opening van deze nieuwe brouwerij versterkt Heineken zijn positie in opkomende markten. In de nieuwe brouwerij wordt naast het Heineken ook het nieuwe lokale biermerk Regal Seven gebrouwen.

Heineken heeft via lokale dochteronderneming Heineken Asia Pacific Pte Ltd een belang van 57% in de joint venture en is daarin geheel verantwoordelijk voor de productie. 

Myanmar veranderd

Heineken maakt gebruik van het opheffen van het embargo op zakendoen met Myanmar, na het opheffen van het militaire regime in 2011. De bierconsumptie in het meer dan 53 miljoen inwoners tellende Myanmar is vanwege de snelle economische groei snel stijgend, maar nog steeds 10 keer lager als in aangrenzende markten als Vietnam en Thailand. Kansen dus voor Heineken!

Cookie instellingen