Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken presenteert florissante halfjaarcijfers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken presenteert florissante halfjaarcijfers

01 augustus 2022 om 15:21

Heineken heeft het afgelopen half jaar flink geprofiteerd van het herstel van de coronacrisis. Ondanks de positieve cijfers gaat de brouwer de bierprijzen verder verhogen.

Heineken flesje en krat
Brand speciaalbieren, pils en alchoholvrij
Heineken flesjes bovenkant

Heineken halfjaarcijfers

Vandaag presenteerde Nederlands grootste brouwer de halfjaarcijfers. De omzet is flink gestegen om twee redenen. Ten eerste profiteerde Heineken van de wereldwijde heropeningen na corona. Daarnaast viel de omzet hoger uit, omdat Heineken hogere prijzen hanteerde om de gestegen kosten voor grondstoffen, energie en transport op te vangen.

Lees ook

De brouwer verkocht wereldwijd 7,6% meer bier en de omzet steeg met maar liefst 37%. Vooral in Azië en Noord- en Zuid-Amerika wist Heineken flink te groeien. Uiteindelijk hield Heineken in de eerste zes maanden een nettowinst over van 1,3 miljard euro, een plus van ruim 22 procent ten opzichte van een jaar eerder. 

De huidige cijfers van Heineken zijn ook beter dan die in 2019, toen corona nog geen rol speelde in de wereld. Vergeleken met toen verkocht Heineken 0,8 procent meer bier en steeg de omzet met meer dan 14 procent. 

Bier wordt nog duurder

Ondanks deze zeer positieve cijfers voor de brouwer is Heineken van plan om de prijzen voor hun bier verder te verhogen. Een voorbeeld van prijsverhogingen is dat Heineken vanaf vandaag de prijzen heeft verhoogd voor de Nederlandse horecaondernemer. En dat bovenop de prijsverhogingen die begin 2022 al werden doorgevoerd. Bier uit het Heineken portfolio wordt gemiddeld 5,8 procent duurder. Het is zeker niet uit te sluiten dat horecaondernemers zullen moeten doorberekenen aan de consument.

Cookie instellingen