Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken sleept biermerk Olm voor de rechter

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken sleept biermerk Olm voor de rechter

28 juli 2011 om 10:42

Heineken heeft de aanval op concurrent Olm geopend, met achtervolgingen, heimelijk opgenomen videobeelden en een inval waarbij deurwaarders gisteren de complete administratie in beslag namen.

olm heineken
Heineken Brouwerij
Logo Heineken brouwerij

Heineken heeft een kort geding aangespannen tegen concurrent Olm. De brouwer uit Weesp zou stiekem fusten van Heineken met het eigen, goedkopere, bier vullen en die aan café's en groothandel bedrijven verkopen. 'Dit is fraude en inbreuk op het merkenrecht.' Een woordvoerder van Heineken bevestigde vandaag een artikel hierover in De Telegraaf

logo\

Lees ook

Directeur Mark Schneider van Olm bestrijdt dat zijn bedrijf de fusten van Heineken structureel met het eigen product vult. Het is hoogstens een enkele keer voorgekomen, omdat door het statiegeldsysteem lege vaten van andere merken weleens bij zijn brouwerij terechtkomen, lichtte hij toe. ''Andersom gebeurt dit ook. Heineken vult ook weleens fusten van andere merken met het eigen bier.''

Heineken heeft wel aanwijzingen dat de kleine bierbrouwer Olm de vaten van Heineken bij herhaling met het eigen bier vult. Op welke schaal dit zou gebeuren, weet Heineken niet. De brouwer hoopt daar in het kort geding dat donderdag 4 augustus dient, duidelijkheid over te krijgen. Als mensen in het café een biertje van Heineken bestellen, moeten ze ook bier van Heineken krijgen en geen goedkoper bier van Olm, vindt de grootste bierproducent van Nederland.

Al eerder hadden Olm en Heineken een meningsverschil. Destijds ging het om het logo wat Olm gebruikte, dat zou te veel op die van Heineken lijken tot verwarring bij de consument kunnen leiden.

Cookie instellingen