Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken smaakt hetzelfde in 180 landen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken smaakt hetzelfde in 180 landen

01 december 2015 om 09:30

De smaak van een Heineken biertje is overal ter wereld hetzelfde.

Van over de hele wereld worden samples van het bier naar een laboratorium in Zoeterwoude gestuurd, zodat de smaak uitvoerig getest kan worden.

Heineken Export flesjes
Heineken Brouwerij
Logo Heineken brouwerij

Dat zegt de brouwer van Heineken in een interview met Metro maandag.

Heineken receptuur

De receptuur is ook overal hetzelfde. "Zuiver water, mout, hop en het unieke A-gist. Ondanks dat de natuur invloed heeft op onze natuurlijke ingrediënten, smaakt ons bier overal hetzelfde," aldus de brouwer.

Heineken liet eerder deze maand weten 'extra vers' bier te gaan verkopen in supermarkten. Aan het eerder genoemde recept is niets veranderd, maar het bier is gekoeld, gewikkeld in lichtdicht papier en wordt in rap tempo van de brouwerij naar de supermarkten verscheept.

Lees ook

Populair

Het 'normale' bier is het populairste onder bierdrinkers. Zeker 80 procent van het gedronken bier is het bekende pils, terwijl speciaalbier steeds populairder lijkt te worden, aldus de krant.

Maar het normale pilsje is moeilijk om te brouwen. "Iedereen praat nu over craft beer (lokale bieren), speciaalbier en kunst van brouwen, maar het pils is een van de, zo niet hét, moeilijkste bier om te brouwen, omdat het zo puur is en wij het sinds de 19de eeuw met slecht 4 ingrediënten brouwen."

Het bier wordt in 180 verschillende landen gedronken.