Heineken wint overnamestrijd van Britse pubs

Heineken wint overnamestrijd van Britse pubs

16 december 2016 om 11:53
Financieel

Heineken wint de strijd tegen kroeguitbater Punch Taverns met de overname van 1900 Britse pubs.

Heineken gaat 363,3 miljoen euro betalen voor de pubs. 

De Nederlandse biergigant moest opbieden tegen Emerald Investment Partners, een investeringsmaatschappij van een mede-oprichter van Punch die het bedrijf in 2002 verliet. Woensdag bevestigde Punch al dat Heineken interesse had getoond in een overname.

Heineken Star uitbreiding 

Volgens Heineken zijn kroegen een belangrijk onderdeel van de Britse cultuur en zit er nog voldoende rek in de markt voor goed verzorgde pubs. De onderneming denkt dat met gerichte investeringen nog meer uit de zaken te halen valt.

De bierbrouwer is al eigenaar van 1.049 kroegen in Groot-Brittannië onder de noemer Star Pubs & Bars. De nieuwe zaken worden geïntegreerd in dat merk. Met de overname wordt Heineken de op twee na grootste kroeguitbater in het land.

De aandelen van Punch zijn sinds de berichten over de overname met zo'n 45 procent omhoog geschoten. De deal moet binnen een jaar een positieve bijdrage leveren aan de winst. Heineken star

Reageer

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken

Wereldtentoonstelling 1889
Deze Heineken commercial heet 'The invention' en gaat over de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1889. Tijdens dat evenement won Heineken de Grand Prix Paris, wat je nog steeds terugvindt op het Heineken etiket.

Meer reclames van Heineken

Laatste reacties