Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hertog Jan lanceert ‘Het Weerzien' voor heropening horeca

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hertog Jan viert heropening horeca met exclusief speciaalbier ‘Het Weerzien’

21 april 2021 om 10:22

Hertog Jan viert de heropening horeca met de lancering van een exclusief speciaalbier: ‘Het Weerzien'. Met de opbrengsten van het bier voorziet de brouwerij de horeca van gratis fusten.

Micha en Gerard van Hertog Jan proosten op Het Weerzien
Twee glazen met 'Het Weerzien' speciaalbier op de bar
Twee glazen met 'Het Weerzien' speciaalbier op de bar

2.000 fusten voor de horeca

Tapkraan met Het Weerzien van Hertog Jan Hertog Jan schenkt 2.000 fusten van speciaalbier ‘Het Weerzien’ aan horecagelegenheden voor de heropening van de horeca. ‘Het Weerzien’ is in gelimiteerde oplage speciaal gebrouwen voor dit vreugdevolle moment.

Consumenten kunnen het bier alvast voorproeven door het te bestellen in de online brouwerijwinkel van Hertog Jan. Met de opbrengsten van de onlineverkoop voorziet de brouwerij de horeca van gratis fusten. Op deze manier hoopt de Limburgse brouwerij de ondernemers een vliegende start te geven nu zij na maanden hun terrassen weer mogen openen. 

Bier online te koop

Het bier is vanaf 21 april exclusief beschikbaar in de brouwerijwinkel in Arcen en de webshop van Hertog Jan. De Arcense brouwer verkoopt een gelimiteerde batch van 4-packs voor 10 euro per stuk, zolang de voorraad strekt. Hoe meer bier er online wordt verkocht, des te meer Hertog Jan de horecaondernemingen kan steunen. De horecaondernemers ontvangen twee gratis fusten van ‘Het Weerzien’ bij een bestelling van drie fusten speciaalbier. Met dit initiatief hoopt Hertog Jan er een extra feestelijk moment van te maken.

Het Weerzien speciaalbier

‘Het Weerzien’ is een echte Kölsche Wiess, gebrouwen door Hertog Jan brouwer Micha Peute. Het is een bovengistend en ongefilterd blond bier met 4,9% alcohol. Het is gebrouwen met een extra hoeveelheid tarwemout voor meer volmondigheid en aroma. Het Weerzien is fris doordrinkbaar met lichte hoptoetsen en een fruitige afdronk door de gebruikte Kölsch gist.

Lees ook

Brouwer Micha Peute voor de brouwketel in Arcen Micha Peute: “We missen de horeca, het samenzijn en de ontspanning die deze plek ons biedt. De horeca is voor velen dé plek waar je in goed gezelschap geniet van een goed glas bier. Dit gevoel, gepaard met de start van de lente, heeft mij geïnspireerd in de totstandkoming van ‘Het Weerzien’. Het bier smaakt als een nieuw begin. Met ‘Het Weerzien’ hopen wij de horeca een steuntje in de rug te geven en proost ik op het moment dat we elkaar eindelijk weer mogen ontmoeten.”

Verkrijgbaarheid

Het Weerzien is verkrijgbaar in 4-packs van 4x33 cl. Vanaf vandaag zijn de bieren voor €10 euro per 4-pack verkrijgbaar in de brouwerijwinkel in Arcen en via de webshop van Hertog Jan.