Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Holland Bier heeft grote ambities

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Holland Bier heeft grote ambities

16 april 2013 om 10:41

Met de alsmaar stijgende horecaprijzen van grote brouwers hopen de drie eigenaren van Holland Bier hun slag te slaan op de Nederlandse markt voor fustbier door de horeca een goed en betaalbaar alternatief aan te bieden. 

Holland Bier
HollandBier

Prijsverhoging Heineken en Grolsch

"De een zijn dood is de ander zijn brood" is het welbekende spreekwoord dat in dit geval wel eens op zou kunnen gaan. Heineken en Grolsch kondigden begin deze maand aan de horeacaprijzen voor fustbier opnieuw te gaan verhogen. Voor een 50 liter fust bier van Heineken betaal je geen € 115,27 meer maar € 121,58. Ook de prijs van een fust Grolsch gaat met 3% omhoog

Ongebonden horecaondernemers

Holland Bier hoopt hier slim om in te spelen door zich te richten op ongebonden horecaondernemers, die zelf kunnen beslissen welk bier ze in hun café tappen. Sportkantines en evenementenorganisaties vallen ook in de doelgroep van Holland Bier. 

Lees ook

Terwijl er in 2013 een afzet van 3.000 hectoliter bier wordt verwacht hoopt het bedrijf binnen een korte tijd op een afzet van 50.000 hectoliter. In dat geval zouden ze 0,5% marktaandeel hebben. 

Gebrouwen in Duitsland

Al zal de naam anders doen vermoeden, Holland Bier wordt in de Duitse brouwerij Ankerbrauerei gebrouwen. Een kleine, moderne, innovatieve brouwerij uit het Duitse Nördlingen.

De distributie van het bier vindt voornamelijk plaats via onafhankelijke drankengroothandel. Holland Bier is op dit moment via 7 van de 180 nog overgebleven drankgroothandels verkrijgbaar en hoopt dit aantal te vergroten tot 13 om zo landelijke dekking mogelijk te maken.

Cookie instellingen