Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ook Grolsch verhoogt de horeca bierprijs

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ook Grolsch verhoogt de horeca bierprijs

08 april 2013 om 11:53

In navolging van marktleider Heineken maakt nu ook Grolsch bekend dat het de bierprijzen in de horeca gaat verhogen. De prijsverhoging loopt op tot 3%.

Grolsch
Heineken met S tijdens jubileum in 2017
Heineken Experience

Vorige week maakte Heineken ook al bekend dat zij de horecaprijzen met 5,5% gaan verhogen. In dat bericht werd duidelijk dat andere grote brouwers snel zullen volgen in het verhogen van de bierprijzen. Dat blijkt nu wel weer. 

Gestegen grondstoffen- en energieprijzen

Grolsch laat weten dat de prijsverhoging noodzakelijk is vanwege de gestegen grondstoffen- en energieprijzen.

Lees ook

''Om onze kosten en inkomsten in balans te houden en een gezonde bedrijfsvoering te kunnen voeren, zien we ons genoodzaakt de prijzen voor de horeca te verhogen'', aldus woordvoerster Helen ter Huurne. ''We kijken continu kritisch naar onze bedrijfs processen en zullen onze eigen kosten goed onder controle houden.''

Heineken gebruikte niet het excuus dat de grondstoffen- en energieprijzen verhoogd zijn, maar liet weten dat het de prijsverhoging doorvoert om een gezonde bedrijfsvoering te continueren in tijden van crisis. 

Inflatieniveau 

De prijsverhoging voor alle pilsener- en speciaalbieren uit de Grolschtap ligt net boven het algemene inflatieniveau van ongeveer 2,5%. Heineken heeft echter de prijzen verhoogd met 5,5% in de horeca.

Het is nu alleen nog wachten op AB InBev en Bavaria. Zij komen waarschijnlijk ook snel met prijsverhogingen.

Cookie instellingen