Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Honing van de lokale bij voor bier | Brouwerij Nuenhem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Honingbier om de lokale natuur te helpen

11 januari 2021 om 11:58

Om de natuur een handje te helpen heeft Brouwerij Nuenhem honingbier gebrouwen. De honing wordt lokaal geoogst door Stichting Banfonds Natuur.

Honing toevoegen aan brouwketel bij Brouwerij Nuenhem
Nuenhems Bee(r) logo
Nuenhem

Van de bloem, naar de bij, naar het bier

Om iets terug te geven aan de lokale natuur en samenleving in Noord-Brabant heeft Stichting Banfonds in Nuenen acht bijenkasten met daarin 400.000 bijen gerealiseerd om honing te oogsten. Vervolgens heeft Brouwerij Nuenhem de honing in het bier verwerkt. Het bier heeft door de honing een frisse smaak en het is een echte dorstlesser met een alcoholpercentage van 6%. 

Stichting Banfonds Natuur

De initiatiefnemer om het honingbier te produceren was Stichting Banfonds Natuur. Stichting Banfonds Natuur zet zich sinds 2016 in voor de lokale natuur en in het bijzonder voor de bij en werd opgericht ter ere van het 90-jarig jubileum van BanBouw. In Nuenen heeft Stichting Banfonds Natuur een bijenonderkomen gerealiseerd van 8 bijenkasten met daarin 400.000 bijen. Uit de bijenkasten kon de stichting in het voorjaar van 2020 al 50 kilo honing oogsten. Het overgrote deel van de honing werd in potjes verpakt als geschenk, de overige honing werd gebruikt voor het bier. 

Lees ook

Brouwerij Nuenhem

Om het honingbier te realiseren heeft Stichting Banfonds Natuur gevraagd aan Brouwerij Nuenhem om er een mooi regionaal Nuenen natuurproduct van te maken. Brouwerij Nuenhem is een lokale brouwerij uit Nuenen, Noord-Brabant. De brouwerij produceert sinds 2016 bier op hun eigen manier: ze maken gebruik van hun eigen idee, recept en eigen ingrediënten. Brouwerij Nuenhem heeft geen eigen brouwketels, maar voor de commerciële batches hebben ze wel een eigen gist-/lagertank in bezit. Het honingbier van brouwerij Nuenhem wordt lokaal verkocht en draagt de naam Nuenhems Bee(r).

Banbier Honingbier label