Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hopgewekt is het Mitra bier van de maand | speciaalbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hopgewekt is het Mitra bier van de maand

13 oktober 2020 om 09:29

De New England IPA 'Hopgewekt' van Populus 6921 in samenwerking met Kompaan is het Mitra bier van de maand oktober. Dit speciaalbier is daarmee kandidaat voor de titel Mitra bier van het jaar!

Hopgewekt van Populus 6921 en Kompaan is het Mitra bier van de maand
Populus 6921 logo
Populus 6921 Hopgewekt fles

Bier van het jaar

Mitra gaat opnieuw op zoek naar het bier van het jaar. Dit doen ze door elke maand een speciaalbier te benoemen tot bier van de maand. Mitra Drankenspeciaalzaken organiseert deze verkiezing in samenwerking met Biermagazine

Hopgewekt van Populus 6921 & Kompaan

Hopgewekt bier flesje van 33cl packshot In september 2020 is Populus 6921 Hopgewekt by Kompaan gekozen als bier van de maand bij Mitra. Het speciaalbier is deze maand verkrijgbaar bij alle Mitra drankenspeciaalzaken en online in de webshop.

Hopgewekt is oranje tot amber van kleur met een aantrekkelijke waas. De geur van het bier kenmerkt zich door citrus, grapefruit en sinaasappel door gebruik van Citra, Amarillo, Centennial en Magnum hop. Het bier is licht zoet van smaak door een zweem van zoete appel en gedroogde vruchten. Dit bier combineert goed met Quiche Lorraine, witvis en pulled pork.

Lees ook

De buurmannen van Populus 6921 brouwen ieder bier met een andere Nederlandse speciaalbierbrouwerij. Voor Hopgewekt vertrokken de mannen uit de Populierenlaan in Duiven naar Den Haag, waar samen met de Kompanen tot in de late uurtjes aan het recept werd gesleuteld. Een maand later werd er een dag samen gebrouwen.

Genomineerd bier

In 2018 was Grutte Pier de eerste brouwerij die de titel 'Mitra bier van het jaar' in de wacht sleepte met Elixer. Vorig  jaar viel Joey Greenhorn van Kompaan deze eer ten deel. In 2020 jaar zijn de volgende bieren verkozen als bier van de maand en zij maken dus kans om de opvolger van Joey Greenhorn en Elixer te worden. 

- Januari: DAVO Migaloo
- Februari: Grutte Pier Rodulf de Viking
- Maart: G de Goudale Grand Cru
- April:  D'Olle Grieze Cluyn
- Mei: BrewDog Hazy Jane
- Juni: VandeStreek Hazy Weekend
- Juli: Jopen Heavy Cross
- Augustus: Tesselaar Strandstruner
- September: Noordtsingle
- Oktober: Hopgewekt

Zou je ook graag mee willen beslissen over wat het bier van het jaar gaat worden? Geef dan nu je mening over dit speciaalbier. Bekijk alle bieraanbiedingen bij Mitra.

Cookie instellingen