Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Populus 6921 | Huurbrouwerij uit Duiven

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Populus 6921

Populus 6921 is een bierbrouwerij uit Duiven (Nederland) die is opgericht in 2014. Deze brouwerij heeft 5 bieren in het assortiment.

Populus 6921 flesjes
Populus 6921 Hopgewekt fles
Mitra start bier van het jaar verkiezing

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Populus 6921

Populus 6921 heeft 5 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Populus 6921!
 • Populus 6921 Blond Eiken by Jopen - Blond - 8,5%

  Blond Eiken is een bier met karakter. Het bier heeft een korte tijd met Amerikaans eiken geflirt en zich ondergedompeld in uitgesproken hoppen. De fruitige aroma’s van mandarijn, rijpe peer en tropische vruchten vallen direct op, terwijl deze harmoniëren met een zweem van dennen en kamille. Als je een slok neemt, dan is de zachtheid van het eiken te proeven. Het geeft een zweem van vanille af en dat is erg aantrekkelijk. Het goudblonde bier met ferme witte schuimkraag blijft stevig en het hop laat zich duidelijk gelden.

 • Populus 6921 HopGewekt by Kompaan - India Pale Ale - 6%

  Oranje tot amber van kleur met een aantrekkelijke waas. Fruitige tonen van citrus, grapefruit en sinaasappel knallen uit het bokaal en komt door het gebruik van Citra, Amarillo, Centennial en Magnum hoppen. Daarnaast is het bier zacht en licht zoet door een zweem van zoete appel - die van de appeltaart- en gedroogde vruchten. De smaak is vol en geeft een mooi tegengeluid aan de fruitigheid van het bier. Wel de mooie hopgeuren, maar veel minder bitter dan dat u van een India Pale Ale bent gewend. In onze range een bier met beduidend minder alcohol, waardoor het ideaal is om door te kunnen drinken.

 • Populus 6921 StoutMoedig by Homeland - Stout - 10,6%

  Populus 6921 Stoutmoudig heeft een diepzwarte koffiekleur. Bij het ruiken van dit bier worden je zintuigen verwend met de aroma's van koffie, pure choclade en subtiele hint van kers. Je proeft mooie tonen van koffie en chocola en een lichte zoetheid door de kers. 

 • Populus 6921 ZuiderBuur by Antwerpse - Tripel - 8%

  Zuiderbuur heeft frisse en subtiele aroma's komen je vanuit de bokaal tegemoet. Tonen van citrus, munt en lindebloesem zijn te herkennen. In de mond is het bier romig en heeft het een aantrekkelijk subtiel zoetje van gedroogde vruchten. Daarnaast kun fruitige tonen van appel ontdekken. Het bier is hergist op fles, waardoor het een voller mondgevoel heeft en prettig koolzuur.

 • Populus 6921 Quadrupel by Bronckhorster - Quadrupel - 11%

  Elegante hoparoma’s proberen u te verleiden tot het nemen van een slokje van het donkerbruine bier met crème schuimkraag. De zoetheid van kandij en rozijn, maar ook de fruitigheid van kers en mandarijn veroveren uw hart. De koolzuur is exact in evenwicht en dat is prettig. Eenmaal in de mond neemt de zwoele zoetheid de leiding. Mooie tonen van vijg, stroop enkaramel met een toets van zoethout. Daarnaast vind je een unieke bite van laurier in de afdronk, waarmee het bier ook z’n pittige kant laat zien!

Niet meer gebrouwen door Populus 6921

Er zijn bij ons 3 bieren bekend van Populus 6921 die nu niet meer worden gebrouwen.

 • Populus 6921 NachtStout by Vandestreek - Stout - 10%

  Niet meer gebrouwen In september 2021 is dit bier voor het laatst gebrouwen. Het is daarna uit het assortiment van vandeStreek en Populus 6921 gehaald. Over Nachtstout De Populus 6921 NachtStout is zacht van smaak met de smaak van trekdrop. De crème schuimkraag vormt zich op het pikzwarte bier en een zweem van trekdrop komt je al tegemoet bij het inschenken. De broers VandeStreek kwamen met het idee om rode peperbes in brouwsel te doen. Dit is geen echte peper, maar het zorgt voor fruitigheid van zwarte bes. Daarnaast zijn er tonen van munt en laurier te ontdekken. Eenmaal in de mond zorgt de trekdrop voor een zachte soepele smaak. Tonen van zoethout en tijm zijn herkenbaar aanwezig. In de afdronk komen de subtiele moutbitterheid naar voren die de Stout body geeft. Deze bitterheid doet denken aan pure cacao en espresso koffie.

 • Populus 6921 LevensLust - Amber - 6,4%

  LevensLust is amberkleurig met een gouden glinstering en een gebroken witte schuimkraag. De smaak is Zacht zwoel met een toets van abrikoos en gedroogde vruchten. In de geur vind je fruitige aroma’s van citrus, abrikoos en tropische vruchten. Op de achtergrond een zweem van amandel en suiker spekjes.  De smaak is zacht zwoel met een toets van abrikoos en gedroogde vruchten. De afdronk is aangenaam zoet met een subtiele bitterheid.

 • Populus 6921 DubbelZinnig by VandeStreek - Dubbel - 7,5%

  Populus 6921 DubbelZinnig by VandeStreek is een fruitige Dubbel. Het bier is mooi in evenwicht met een zweem van gebrande mout, kandij, gember en gekonfijte sinaasappel. 

Achtergrond informatie

Populus 6921 is een huurbrouwerij uit Duiven. Een aantal buurmannen uit de Populierenlaan had een gemeenschappelijke interesse voor speciaalbier en in 2014 brouwden zij samen met de Bronckhorster Brewing Company hun eerste bier: Populus 6921 Quadrupel. 

Populus 6921: Vriendschap tussen brouwerijen, verbonden door buurmannen

Gezamenlijk hebben de bewoners van de Populierenlaan (Populus) in Duiven (6921) geld ingezameld om een grote picknicktafel aan te schaffen. Elke vrijdagavond zie je verschillende deuren in de straat open gaan en mensen met hun eigen ‘Populier-tjes’ mok naar de tafel lopen om aldaar met elkaar de afgelopen week te bepraten.

Iedereen vertelt over zijn werk. Zo werkt de één als procesoperator en staat de ander voor de klas. Marco Philipsen, nu Algemeen Directeur bij Mitra Drankenspeciaalzaken, echter de afgelopen 20 jaar verantwoordelijk voor bier proefde en vertelde aan de picknicktafel de verschillende mooie speciaalbieren. De mok werd steeds sneller ingeruild voor een bokaal en de liefhebbers werden kenners.

Lees ook

Het op grotere schaal brouwen van bier kon niet lang uitblijven… 21 september 2014, op de verjaardag van Steve Gammage, is het al vroeg dag voor de mannen van de Populierenlaan. Zij mogen een eigen bier brouwen en eerder werd al besloten dat het een Quadrupel zou gaan worden. Edgar, Alex, John, Ed, Ulrich, Ben, Kenric, Timon, Arjan en Marco stonden om 7 uur aan het warme water de mout toe te voegen. De hele dag werd er gebrouwen en Yvonne, de vrouw van Steve verzorgde een overheerlijk stamppot buffet. De ontwikkeling van het bier werd nauwlettend in de gaten gehouden en bij elk proces volgde er weer een ritje naar Rha. Het resultaat mag er zijn en iedereen was razend enthousiast. 'Dit moeten we vaker gaan doen.'

Het leuke van een groep verschillende buurmannen is dat de interesses bij een ieder anders is. Er zijn technische buurmannen, maar ook juist weer creatieve buurmannen. Maken ze in hun dagelijks werk gehoortoestellen of geven ze les op school of is men procesbeheerser met Populus komen alle interesses bij elkaar. Bijzonder in de bierwereld is de vriendschap tussen brouwerijen. Bijzonder is de vriendschappelijke band tussen tien buurmannen. Hoe passend is het dan om juist elk bier bij een andere brouwerij te brouwen waar de wisselwerking altijd prettig is: “Vriendschap tussen brouwerijen, verbonden door buurmannen."

Het bier

Het was een belangrijke avond, want de naam van het merk moest worden bedacht. Vele namen kwamen voorbij, maar uiteindelijk werd er gekozen voor Populus 6921. Vernoemd naar de straat de Populierenlaan in Duiven. Populus is latijn voor Populier. 6921 is het postcode van Duiven, maar ssssst ….tegen iedereen buiten Duiven zeggen we dat dit het jaar is tot wanneer het bier beschikbaar zal zijn.

"Bij elk bier trachten we iets bijzonders aan het bier toe te voegen. Bij de Quadrupel voegen we Tawny port toe, waardoor het zachter en meer tonen van dadels en rozijn krijgt. Bij de Blond Eiken is dit Amerikaans Eiken om vanille in het bier te verkrijgen. Tijdens een brouwerijbezoek in België, aten we trekdrop in de auto en dat voegden we toe aan onze NachtStout. Hop speelt de hoofdrol bij de HopGewekt, want dit zijn er 4 en op verschillende momenten in het brouwproces."

Populus 6921 in het nieuws

Cookie instellingen