Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jan Linders weer beste supermarkt in speciaalbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jan Linders weer beste supermarkt in speciaalbier

09 juli 2018 om 15:06

Jan Linders is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot de beste supermarkt in speciaalbier. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van AB InBev.

Jan Linders weer beste supermarkt in speciaalbier

Beste in speciaalbier

Na 2013 t/m 2017 is Jan Linders in 2018 opnieuw uitgeroepen tot beste supermarkt in speciaalbier. De nummers twee en drie zijn wel veranderd.

Uit het onderzoek blijkt dat Jan Linders opnieuw de beste supermarkt is in speciaalbier, gevolgd door Emté en Albert Heijn. In 2017 werd Jan Linders tevens uitgeroepen to beste biersupermarkt, gevolgd door AH op de tweede plek en Hoogvliet werd derde.

Verder blijkt dat consumenten de bierschappen van alle Nederlandse supermarkten meer waarderen dan in 2017. De uitvoerder van het onderzoek, GfK, vroeg 10 duizend huishoudens op 20 punten in het land wat ze vonden van het bierschap.

AB InBev

AB InBev Het onderzoek, uitgevoerd door GfK was in opdracht van AB InBev. AB InBev, brouwer van merken als Leffe, Jupiler en Corona, gebruikt de resultaten van het onderzoek om supermarkten te helpen om hun bier assortiment te verbeteren.

Lees ook

"Het onderzoek laat zien dat consumenten vooral belang hechten aan voldoende voorraad in het schap, met name tijdens aanbiedingen. Ook het gemakkelijk kunnen vinden van bieren is voor consumenten een belangrijke factor. Investeren door supermarkten in zowel optimale voorraad van het schap als gemakkelijke vindbaarheid leidt daarmee direct tot hogere klanttevredenheid.", stelt Pim de Beer, category manager bij AB InBev in het persbericht.

Volgens De Beer kunnen supermarkten nog meer profiteren van de groei in met name speciaalbier:

"Vorig jaar groeide de speciaalbiermarkt met 13% en we verwachten dat het segment blijft groeien. De bierschappen van supermarkten worden steeds beter, maar er is nog voldoende ruimte voor verbetering, met name als het gaat om voldoende voorraad in het schap. Waar mogelijk helpt AB InBev supermarkten daarbij. Sinds kort gebruiken we bijvoorbeeld innovatieve technologie om retailers te helpen hun schap te optimaliseren, voor nog tevredener klanten. We zijn er daarbij trots op dat AB InBev inmiddels marktleider is in speciaalbier, een mooie erkenning voor de kwaliteit van onze bieren."

Cookie instellingen