Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jopen | Bakkerij van Vessem | broodbier & bierbrood

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jopen en Bakkerij van Vessem maken broodbier & bierbrood

15 juni 2018 om 15:10

Brouwerij Jopen en bakkerij van Vessem hebben een samenwerking gestart. De uitkomst is een origineel Vaderdagcadeau: een tas met bierbrood en broodbier.

Bierbrood en broodbier van Jopen
Ons Dagelijks Brood
Ons Dagelijks Brood

Bakkerij van Vessem

Bakkerij van Vessem probeert al jaren voedselverspilling te verminderen. Zo kunnen in de bakkerijen van Van Vessem broodresten worden ingeleverd.  

Jopen komt met bier gemaakt van brood Begin 2018 benaderde een van de bakkers bierbrouwerij Jopen om van bierborstel een brood te vervaardigen. "Wij vangen de bierbostel, een restproduct van de mout, op", meldt algemeen directeur Michel Ordeman van Jopen.

"De bierbostel heeft een hoge voedingswaarde en steeds meer ondernemingen ontdekken dit als ingrediënt. Overigens is sinds 2 januari 2017 de bierbostel van Jopen GMP Plus gecertificeerd, een kwaliteitsborgingssysteem voor de voedingsmiddelenindustrie."

Bierbrood van winnend bier

Van Vessem heeft de bierbostel verwerkt in een brood van 100% biologisch tarwe. De bostel is afkomstig van Jopen Mooie Nel IPA, een veelvoudig prijswinnaar van nationale en internationale prijzen. De laatste prijs die het bier won was 17 mei 2018 tijdens de Meininger's International Craft Beer Award 2018. Ook werd het bier in 2015 verkozen tot Beste bier van Nederland

Lees ook

Bier van brood

Jopen heeft van de broodresten van Van Vessem 'Ons Dagelijks Brood' gebrouwen, een frise English Pale Ale met 6% alcohol. Het bier is sinds 1 juni 2018 verkrijgbaar in de webshop en winkel in het proeflokaal van Jopen.