Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Meiningers Craft Beer Awards 2018

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Meiningers Craft Beer Awards 2018

17 mei 2018 om 14:39

Bronckhoster heeft tijdens de Meininger’s Craft Beer Awards goud weten te winnen met hun bier Brok in de Keel Auchentoshan Barrel Aged. Ook de brouwerijen Emelisse, Hertog Jan en Jopen vielen in de prijzen.

Bronckhorster wint goud op de Meininger’s Craft Beer Awards
Hertog Jan Weizener Logo
Bronckhorster header

Brok in de Keel Auchentoshan Barrel Aged

Brok in de Keel Auchentoshan Barrel Aged is een donker quadrupel bier van de Bronckhorster Brewing Company en wordt gebouwen sinds 2018.

Dit donkere Quadrupel bier bevat 11% alcohol en heeft een aroma van alcohol, zoet, vijg, rozijn, toffee en caramel. De smaak is redelijk zoet: karamel, koffie, toffee, graan en suiker komen als smaak naar boven. Het vatgerijpte bier wist de jury in Duitsland te overtuigen en sleepte Goud in de wacht. 

Barrel Finished #1

Barrel Finished #1 Emelisse wist ook Goud te behalen met hun Barrel Finished #1. 

Barrel Finished #1 is een Imperial Stout van Brouwerij Emelisse en wordt gebouwen sinds 2018. Deze Imperial Stout bevat 13% alcohol heeft een aroma van chocolade, mokka, geroosterde paprika en toffee. De smaak is zoet met hinten van onder andere chocolade, mokka en toffee.

Lees ook

Platina Hertog Jan en Goud Jopen

Er werd ook een aantal keer platina aan verschillende bier uitgereikt. Hertog Jan wist met twee van hun bieren de jury te overtuigen. De 2018 versie van Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt VOC kreeg platina uitgereikt evenals Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2017 Goose Island.

Hertog Jan en Jopen wisten ook Goud te behalen. Hertog Jan pakte Goud met maar liefst vijf bieren, namelijk Grand Prestige, Grand Prestige Vatgerijpt Vanille, Hertog Jan Weizener, Lentebock en Karakter. Jopen wist Goud binnen te slepen met hun Jopen Mooie Nel (North Sea IPA), het bier wat ook al eens werd verkozen tot Beste bier van Nederland.

Meininger's International Craft Beer Awards

Meininger De Meininger's International Craft Beer Awards werd dit jaar voor de vijfde keer gehouden in Duitsland. In totaal zijn er verschillende bieren uit 74 bierstijlen geproefd door de jury. Afgelopen jaar zijn er in totaal 980 verschillende bieren geproefd. 

Kijk op de site van de Meininger's International Craft Beer Awards voor meer informatie en alle winnaars.