Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jopen Heavy Cross: Mitra Bier van de Maand

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jopen Heavy Cross: Mitra Bier van de Maand

08 juli 2020 om 11:52

Jopen Heavy Cross is in juli 2020 verkozen tot het Mitra Bier van de Maand. Dit Tripel IPA speciaalbier is daarmee kandidaat voor de titel Mitra bier van het jaar!

mitra bier van de maand Jopen Heavy Cross
Jopen logo
Vrouwen met Jopen Bier

Bier van het jaar

Mitra gaat opnieuw op zoek naar het bier van het jaar. Dit doen ze door elke maand een speciaalbier te benoemen tot bier van de maand. Mitra Drankenspeciaalzaken organiseert deze verkiezing in samenwerking met Biermagazine

Jopen Heavy Cross Tripel IPA

Jopen Heavy Cross flesje van 33cl In juni 2020 is Jopen Heavy Cross Tripel IPA gekozen als bier van de maand bij Mitra. Het bier van de maand is verkrijgbaar bij alle Mitra drankenspeciaalzaken en online in de webshop.

Heavy Cross is vernoemd naar de hit van Gossip, maar is ook een verwijzing naar het zware kruis dat Jezus droeg in de bijbel en dat is natuurlijk de link naar de Jopenkerk in Haarlem. Het is een zware Tripel IPA met 10% alcohol. 

Lees ook

In dit speciaalbier ontdek je in de geur kruidige tonen van kamille en tabak, de fruitigheid van druif, citrus en abrikoos houden het in balans. In de smaak domineren bitterheid en kruidigheid. Het koolzuur en de fruitige tonen van meloen en mandarijn geven frisheid.

Genomineerde bieren voor bier van het jaar

Grutte Pier was in 2018 de eerste brouwerij die de titel 'Mitra bier van het jaar' in de wacht sleepte met Elixer. Het bier van het jaar 2019 werd Joey Greenhorn van Kompaan uit Den Haag. In 2020 jaar zijn de volgende bieren verkozen als bier van de maand en zij maken dus kans om de opvolger van Joey Greenhorn en Elixer te worden. 

- Januari: DAVO Migaloo
- Februari: Grutte Pier Rodulf de Viking
- Maart: G de Goudale Grand Cru
- April:  D'Olle Grieze Cluyn
- Mei: BrewDog Hazy Jane
- Juni: VandeStreek Hazy Weekend
- Juli: Jopen Heavy Cross

Zou je ook graag mee willen beslissen over wat het bier van het jaar gaat worden? Geef dan nu je mening over dit speciaalbier. Bekijk alle bieraanbiedingen bij Mitra.

Cookie instellingen