Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jopen viert ‘Dag van de IPA’ met nieuw bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jopen viert ‘Dag van de IPA’ met nieuw bier

04 augustus 2022 om 10:28

Jopen Bier lanceert op de 'Dag van de IPA 2022' een nieuwe IPA: Teenage Mutant Ninja Thiols. Het bier bevat vrijgekomen thiolen die zorgen voor extra fruitigheid. 

Jopen Dag van de IPA 2022 nieuwe india pale ale gelanceerd
Jopen logo
Jopen Teenage Mutant Ninja Thiols blikjes

Nieuw IPA bier

Bierkenners weten het: vandaag is het de wereldwijde ‘dag van de IPA’. En dus pakt Jopen, de grootste onafhankelijke craft bier brouwerij van Nederland, uit met een supersmaakvolle IPA die je van je stoel zal blazen. De Teenage Mutant Ninja Thiols. Met vrijgekomen thiolen die zorgen voor een enorm fruitige smaakbeleving. Jopen is de eerste brouwer in Europa die dit voor elkaar krijgt. Cowabunga!

Teenage Mutant Ninja IPA van Jopen blikjes

Thiolen

Thiolen zijn organische verbindingen in mout en hop. Wanneer deze thiolen vrijkomen in het gistingsproces, komen er veel fruitige aroma’s vrij. Jopen heeft, als eerste in Europa, geëxperimenteerd met nieuwe brouwingrediënten om deze thiolen tevoorschijn te halen.

De nieuwe aromatische beleving krijgt de volle ruimte doordat er minder hop wordt gebruikt en dat is nogal ongebruikelijk voor een IPA. In combinatie met het bijzondere brouwgist cosmic punch zorgt het voor een bijzonder fruitige beleving van kokosnoot, passievrucht, papaya en witte druiven. Resulterend in een super krachtige en smaakvolle IPA. 

Lees ook

De Teenage Mutant Ninja Thiols verschijnt in blik (33cl) en bevat 6,2% alcohol. De nieuwe IPA is in eerste instantie verkrijgbaar in lokale horeca, de Jopenkerk in Haarlem en via de webshop.

Trackrecord in IPA

IPA bieren van Jopen Jopen heeft een lange historie in IPA’s en heel veel smaken om uit te kiezen. Mooie Nel kent inmiddels iedereen en heeft veel nationale en internationale prijzen gewonnen. Het bier werd in 2015 bijvoorbeeld verkozen als het Beste Bier van Nederland 2015

De IPA is een biersoort waar je veel mee kunt innoveren en Jopen doet niets liever. Zoals de Viva el Rye, een 100% rogge India pale ale. Jopen is een van de weinige brouwerijen ter wereld die dit type bier kan brouwen dankzij een speciaal filter middenin de brouwzaal.

Lang niet altijd bitter

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, zijn IPA’s lang niet altijd bitter, daar is Jopen Blurred Lines een goed voorbeeld van. De Teenage Mutant Ninja Thiols is een bewijs dat er nog onwijs veel te ontdekken is in het brouwproces van IPA’s, maar voor de aroma's, smaak en bitterheid blijft hop sowieso de hoofdrol houden. Jopen blijft zijn India Pale Ales doorontwikkelen en nodigt alle collega-brouwers uit om hetzelfde te doen, om samen compleet nieuwe smaken te ontdekken. 

Brouw je eigen Jopen IPA

Na de ‘Dag van de IPA’ schakelt Jopen de hulp in van echte IPA liefhebbers en thuis/hobbybrouwers. Atlijd al een eigen IPA willen brouwen? Dan is dit je kans. Vriendengroepen kunnen samen aan een eigen Jopen IPA meebrouwen in de brouwketels van de Jopenkerk. Het winnende bier wordt een maand lang exclusief geserveerd op de eigen tap van Jopen. Als het bier een doorslaand succes blijkt, wordt het zelfs misschien een blijvertje. 

Meedoen? Op de site en de social kanalen van Jopen staat meer informatie over de wedstrijd en is een aanmeldformulier te vinden. Op de website is daarnaast meer te lezen over de geschiedenis van IPA’s. 

Cookie instellingen