Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jumbo in de clinch met Heineken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jumbo in de clinch met Heineken

04 juli 2016 om 14:52

Klanten van Jumbo lopen grote kans mis te grijpen als ze een krat Heineken willen pakken.

De brouwer levert veel minder dan de supermarkt bestelt. Jumbo overweegt juridische stappen.

Kratje Heineken bij Jumbo

In een paginagrote advertentie probeert Jumbo haar klanten helderheid te verschaffen over kratten Heineken die in mindere mate verkrijgbaar kunnen zijn. 

Jumbo over Heineken leveringen

Lees ook

Een woordvoerster van Jumbo: "Wij vermoeden dat Heineken vindt dat wij de kratten over een Vervanger van Heineken kratten bij Jumbo lange periode te goedkoop aanbieden". Uit onvrede zou Heineken de supermarkt nu treffen met een gedeeltelijke boycot.

Die zint Jumbo niet. Als alternatief zijn er de dozen met 24 flesjes zonder statiegeld, maar dat vindt Jumbo toch wat onhandig. Daarom bereidt het concern vast juridische stappen voor tegen de brouwer. ,,Maar we willen er het liefst met praten uitkomen." Voorlopig biedt Jumbo als vervanger van de kratten Heineken een doos Heineken met 24 flesjes van 0,33 liter aan voor €9,99.

Reactie Heineken

Heineken is zich van geen kwaad bewust. De brouwer benadrukt dat er te weinig brouwcapaciteit is. ,,We leveren wel degelijk kratten Heineken en andere merken uit ons assortiment aan Jumbo", laat een woordvoerder weten. Van een boycot is dus geen sprake.

Kinnesinne omdat het bier te goedkoop wordt verkocht, is er ook niet, bezweert de brouwer. Jumbo moet helemaal zelf weten wat het vraagt voor een kratje. Verder wil Heineken niet ingaan op de situatie. ,,De gesprekken zijn nog gaande, daarom doen we verder geen uitspraken over de ontstane situatie."

Cookie instellingen