Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jupiler gaat samenwerken met Ajax

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jupiler gaat samenwerken met Ajax

06 juli 2012 om 10:22

Ajax en Jupiler zijn het eens geworden over een samenwerkingsverband. Het contract tussen de voetbalclub en het biermerk gaat in per 1 augustus 2012 en loopt tot en met 30 juni 2015. Beide partijen hebben de intentie de overeenkomst met nog twee jaar te verlengen.

Amstel bier
Amstel logo

De Amsterdamse voetbalclub had de afgelopen jaren een overeenkomst met Amstel. Ajax kijkt tevreden terug op de samenwerking met het biermerk, maar koos ervoor het aflopende contract niet te verlengen. Het Nederlandse biermerk van Heineken zou de sportsponsoring de volgende jaren echter willen terugschroeven. Met Jupiler heeft Ajax dus voor een nieuwe weg gekozen.

Country Director AB Inbev Nederland, Manisha Thakker zei over de samenwerking het volgende: “Jupiler en Ajax hebben elkaar zeer snel gevonden: een spontane klik tussen voetbal en bier, tussen Ajax en Jupiler, maar ook tussen de verschillende teams. Dit is een voorproefje van de geweldige samenwerking die we samen tegemoet gaan. We zijn dan ook ontzettend trots, enthousiast en gedreven en proosten vandaag samen met de vele Ajacieden!”

Henri van der Aat, commercieel directeur van Ajax gaf aan ook erg verheugd te zijn: “Wij zijn zeer content dat een groot merk als Jupiler, dat onderdeel uitmaakt van de grootste bierbrouwer ter wereld, ervoor kiest om te investeren in een samenwerking met Ajax. Er zijn goede afspraken gemaakt aangaande verschillende aantrekkelijke activiteiten. We kijken met volle tevredenheid terug op de jarenlange samenwerking met Amstel. Het contract liep af en wij zijn ons daarom gaan oriënteren. Zo raakten we met Jupiler in gesprek en het is mooi dat we deze samenwerking hebben kunnen sluiten.”

Lees ook

Amstel

Amstel-woordvoerder Maurice Ouderland: "We mogen niet geschonken worden in het stadion omdat Grolsch de founder is van de ArenA. Dat is geen wenselijke situatie voor ons. Wij willen een optimaal sponsorship. Voor supporters is het ook verwarrend dat Amstel Ajax-sponsor is, maar ze met een ander bier in de hand staan. Daarom hebben we besloten om, ondanks de fijne samenwerking, het contract niet te verlengen." Amstel was sinds 2005 partner van Ajax.

Cookie instellingen