Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lekkerste Bier van Twente gekozen: Gallivant Wingman

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lekkerste Bier van Twente gekozen: Gallivant Wingman

06 juli 2020 om 14:43

Het Lekkerste Bier van Twente is afgelopen weekend gekozen. Het Twents Biergenietschap had de verkiezing opgezet en Gallivant Wingman Tripel mag zich het komende jaar het 'Lekkerste Bier van Twente' noemen. 

Gallivant Wingman Tripel wint verkiezing Lekkerste Bier van Twente
Gallivant Wingman Tripel wint verkiezing Lekkerste Bier van Twente
Gallivant Wingman Tripel

Lekkerste Bier van Twente

Het Twents Biergenietschap was benieuwd wat nou eigenlijk het lekkerste bier van Twente zou zijn. Niet wetenschappelijk verantwoord, maar bepaald door mensen die van een lekker bier weten te genieten. De voorronde bestond uit een proefronde door leden van het Twents Bier Genietschap en afgelopen vrijdag tijdens de finale mocht elke genieter meeproeven en een stem uitbrengen. 

Lekkerste Bier van Twente verkiezing Wiro Kuipers van het Twents Biergenietschap: "We kijken terug op een mooi en smaakvol evenement. Al wisselden over de vraag 'Lekkerste Bier' de meningen natuurlijk. Want wat is lekker? Met zijn 140-en kwamen we er uiteindelijk toch goed uit: de Wingman Tripel van Brouwerij Gallivant mag de titel ‘Lekkerste Bier van Twente’ dragen!"

Lees ook

Veertig Twentse bieren

De organisatie ontving veertig inzendingen van zo'n vijftien verschillende brouwerijen. Na een blinde proefronde door het Twents Biergenietschap, in zes verschillende panels, werden zes finalisten geselecteerd. De bieren die afgelopen vrijdag konden worden geproefd en beoordeeld waren 'Dublin Blond' van Crazy Black Cat, de ‘Weizenbock' van Black Baron, de 'Everybody Else is Doing It So Why Can’t We?’ van Rigters, 'La IPA Bonita’ van De Smokkelaar, de Rubelijn’s Barleywine en dus de uiteindelijke winnaar: de Wingman Tripel van Gallivant.

Bekijk de video van de prijsuitreiking op Facebook.

Cookie instellingen