Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Black Baron

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Black Baron

Black Baron is een bierbrouwerij uit Nijverdal (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Black Baron bierflessen
Black Baron American Pale Ale
Black Baron American Pale Ale

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Black Baron

Black Baron heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Black Baron!
 • Black Baron American Pale Ale - Pale Ale - 6,5%

  De America Pale Ale is een vol moutig bier, met een iets zoete smaak en een citrus frisse, hoppige afdronk. Een rijk en gebalanceerd bier gebotteld in een zwarte fles. Met trots een echte Black Baron

  Achtergrond informatie

  Brouwerij Black Baron is opgericht door een amateurbrouwer met ambities genaamd Marc van Coeverden. Black Baron is in 2015 begonnen met als doel whisky en gin te produceren. Aangezien hij 3 jaar moet wachten totdat whiskey volledig gerijpt is, heeft hij in januari 2017 een eigen biermerk opgezet.

  Collaboration Brewer

  Het bier dat Marc brouwt, wordt gebrouwen in brouwerij De Koperen Ster in Enschede. Hij ziet zichzelf niet als een huurbrouwer, maar meer als collaboration brewer samen met Oliver Meckler (Koperen Ster) en Marcel van Breda (Crazy Black Cat). In de brouwerij helpen ze elkaar en maken gebruik van elkaars apparatuur. Zo helpen zij elkaar ook met brouwen, bottelen en ideeën uitwerken. 

  Lees ook

  Ze werken dus in totaal samen met 3 verschillende brouwmeesters. Ze hebben allemaal eigen ideeën en identiteit, maar uiteindelijk kunnen zij terugvallen op elkaars kennis en ervaringen

  Brouwerij samenwerking Koperen Ster en Black Baron

  Black Baron in het nieuws

  Cookie instellingen