Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lekkerste Bockbier van Nederland 2016

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lekkerste Bockbier van Nederland 2016

17 October 2016 om 13:04

Bronckhorster Brewing Company uit Rha en Walhalla Craft Beer uit Amsterdam zij tot winnaars uitgeroepen bij de verkiezing 'Lekkerste Bockbier van Nederland 2016'.

Walhalla Heimdall en Bronckhorster IJselbock
Christoffel bier logo
Gulzige Gans bieren in fles

De Bronckhorster IJsselbock van Brouwerij Rodenburg won in de standaard categorie en de Heimdall Imperial Rye Bock van Walhalla won de 1e prijs in de categorie zwaar bockbier.

Lekkerste Bockbier verkiezing 

Sinds 2001 wordt ieder najaar de verkiezing “Lekkerste Bockbier van Nederland” georganiseerd. In vijftien jaar is dit initiatief uitgegroeid tot een succesvolle megaproeverij met 48 te proeven bockbieren en 144 proevers uit het hele land. Op 15 oktober jl. vond de proeverij plaats in de Texelse Bierbrouwerij.

Walhalla en Bronckhorster

Heimdall Imperial Rye Bock van Walhalla De IJsselbock van Bronckhorster doet al een aantal jaar met groot succes mee aan de verkiezing. In 2013 werd het bier al tot winnaar uitgeroepen en de afgelopen twee jaar eindigde het bier op de 2e plaats.

Het bockbier van Walhalla deed voor het eerst mee aan de wedstrijd. De brouwerij die z’n bieren vernoemd naar mythische goden is pas begin 2016 opgericht en brouwde dit jaar voor het eerst de Heimdall Imperial Rye Bock.

Uitslagen Lekkerste bockbier van Nederland 2016

Uitslag standaard bockbier:

1. Bronckhorster IJsselbock

2. Texels Bock

Lees ook

3. Gulzige Gans Bokkige Bok

Uitslag zwaar bockbier:

1. Walhalla Heimdall

2. Christoffel Bock

3. Jopen Johannieter

Bezoek voor de volledige uitslag: http://www.lekkerstebockbier.nl/