Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Liberty Craft Beer: kleine jongens worden groot

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Liberty Craft Beer: kleine jongens worden groot

06 december 2021 om 17:03

Liberty Craft Beer, uit het Brabantse Bladel, startte als kleinschalige bierbrouwer. De drie Brabantse oprichters bouwden in een mum van tijd een biermerk van allure op. 

Liberty Craft Beer mannen
Liberty Kveik Blond flesje zwevend
Vier flesjes bier van Liberty Craft Beer in het zand gestoken

Succesvol speciaalbier uit Bladel

Liberty Craft Beer logo Niet alleen ging de verkoop van het bier van Liberty Craft Beer dit jaar al een aantal keer over de kop, ook vallen ze jaar na jaar bij de World Beer Awards dik in de prijzen. Zo ook dit jaar.

Liberty Craft Beer kent vier bieren: Blond, Weizen, Tripel en IPA. Werd het Blond bier vorig jaar uitgeroepen tot ‘het beste blondje van Nederland’ is het nu de beurt aan de Tripel en de Weizen. Beide bieren werden tot bronzen winnaar bekroond.

Lees ook

Medeoprichter Michael Zimmerman: ‘We zijn Liberty gestart om een jongensdroom waar te maken. Wij komen alle drie uit verschillende windrichtingen, maar vinden elkaar in onze liefde voor speciaalbier en onze daadkracht om Liberty in Nederland op de kaart te zetten. Inmiddels zijn drie van onze vier bieren internationaal onderscheiden. Dat is een kroon op ons werk.’

Liberty Craft Beer

Ondernemers, marketeers, biergenieters, fijnproevers en vakidioten: zo laten de drie oprichters uit Bladel (Dick), Veldhoven (Michael) en Waalre (Bouke) zich het beste omschrijven. Bewust begonnen ze klein om vanuit een gedegen basis en de wensen van de markt hun bier door te ontwikkelen. Dit vanuit de duidelijke missie om het verzadigde bierlandschap te voorzien van een avontuurlijk bier, gebaseerd op traditioneel Belgisch/ Duits speciaalbier. Inmiddels staat het biermerk als een huis.

Michael vervolgt: ‘Liberty Craft Beer gaat terug naar beproefde standaarden. Vanuit daar maken wij uitzonderlijk goed bier, met een avontuurlijke twist. Geen extremiteiten, maar zuiver bier gemaakt met pure ingrediënten.’

Onlangs is ook een sales- ambassadeur (retail) aangetrokken om de Nederlandse winkelschappen te veroveren. Sjang: ‘Liberty is ontwikkeld voor de bierdrinker die van traditioneel speciaalbier houdt en een uitstapje aandurft naar een avontuurlijkere variant van de gouden standaard. Onze slogan is niet voor niets: ‘Traditional beer made adventurous. Aan mij de taak om de markt uit te dagen.

Bezoek de website van Liberty Craft Beer voor meer informatie.

Cookie instellingen