Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Mannen: halve liter bier per dag verdubbelt je vruchtbaarheid!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Mannen: halve liter bier per dag verdubbelt je vruchtbaarheid!

24 oktober 2014 om 09:23

Heb je ambitie om vader te worden? Dan is er goed nieuws! Onderzoekers van het Massachusetts General Hospital zeggen dat een halve liter bier per dag je vruchtbaarheid verdubbelt!

Halve liter bier per dag verdubbelt je vruchtbaarheid

Verdubbelde vruchtbaarheid door bier

Uit Deens onderzoek bleek begin deze maand dat bier slecht is voor je sperma, maar nu is er beter nieuws! Een onderzoek van het Massachusetts General Hospital wijst uit dat mannen hun kans om vader te worden kunnen verdubbelen door elke dag een halve liter bier te drinken.

De wetenschappers onderzochten de gewoontes van 105 mannen met een gemiddelde leeftijd van 37, waarvan de vrouwen een IVF-behandeling ondergingen tussen 2007 en 2013.

Lees ook

57 procent kans op geslaagde IVF

Uit het onderzoek bleek dat mannen die een halve liter bier per dag drinken een kans van 57 procent hebben dat de IVF behandeling slaagt. En dat percentage is veel hoger dan mannen die nauwelijks drinken, bij deze groep is die kans maar 28 procent!

Alcohol vermindert stress

Onderzoekers weten niet waarom alcohol een gunstig effect heeft op de vruchtbaarheid van mannen. Het toonde namelijk geen waarneembare invloed op de kwaliteit van het sperma. Dr. Allan Pacey van de Universiteit van Sheffield zegt dat matig sociaal drinken van nut kan zijn voor koppels die proberen om zwanger te worden door natuurlijke of begeleide bevruchting. Het helpt namelijk om stress te verminderen.

Beter bier dan koffie

Het onderzoek wees verder ook uit dat koffie juist niet goed is als je vader wilt worden. Want koffie heeft juist een negatieve invloed op de vruchtbaarheid. Met slechts twee koppen koffie per dag verminder je je vruchtbaarheid met 66 procent, volgens het onderzoek. Wij vragen ons af in dat geval beter is: koffiebier of koffie die smaakt naar Guinness...

Bekijk hier alle andere verschillen en overeenkomsten tussen bier en koffie.

Cookie instellingen